Antena Căutare

Hencleș, prăjitură tradițional săsească

Hencleș este o prăjitură tradițional săsească, foarte gustoasă, cu aluat dospit și cremă de gălbenușuri cu smântână.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1,5 kg făină
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 750 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 4 ouă
  • 100 ml ulei
  • coajă rasă de lămâie
  • sare
  • 100 g stafide
  • Crema:
  • 500 g smântână dulce
  • 6-8 gălbenușuri
  • 1 păstaie de vanilie ,
  • 150 g zahăr
  • sare

Mod de preparare hencleș

Într-un vas, se cerne făina se face o adâncitură la mijloc și se pune acolo drojdia lichefiată cu o lingură de zahăr și puțin lapte cald.

Restul de lapte se încălzește, se adaugă în el coajă rasă de lămâie, păstaia de vanilie, puțin zahăr și sare.

Într-un vas, se amestecă ouăle cu restul de zahăr, uleiul și untul moale, apoi se vor adăuga în vasul cu făină, amestecându-le cu drojdia crescută și cu restul de făină.

Se încorporează și stafidele în aluat, hidratate în prealabil.

Aluatul se întinde într-o tavă de cuptor, iar peste el se întinde o compoziție uniformă preparată prin amestecarea gălbenușurilor cu vanilia, zahărul și smântâna.

Prăjitura se coace la 180 de grade pentru 40-45 de minute.

Se servește pudrată cu zahăr.

Dakos - salată grecească din Creta, reinterpretată... Minitortuleț dulce-acrișor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x