Este o rețetă de biscuiți cu aromă intensă de scorțisoară, tocmai potriviți să fie ronțăiți în fața calculatorului.
Ingrediente:
- 200 gr unt(65%)
- 50 ml ulei
- 3 gălbenușuri
- 150 gr zahăr
- 3 plicuri zahăr cu scorțișoară
- 1 vârf cuțit sare
- 800 gr făină
- 1 lingură oțet
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Amestecăm untul moale cu uleiul, apoi adăugăm zahărul pudră și zahărul cu scorțișoară, gălbenușurile, sarea și frecam totul cu o lingură de lemn până obținem o cremă pufoasă.
Punem bicarbonatul într-un pahar și turnăm oțetul și le amestecăm bine.
Turnăm bicarbonatul stins peste compoziția cu unt, omogenizăm bine și începem să adăugăm făina treptat, amestecând la început cu lingură de lemn apoi când compoziția se îngroașă, ne folosim de mâini.
Ne oprim din a adaugă făină, atunci când aluatul nu mai este lipicios.
Va ieși un aluat destul de tare și foarte sfărâmicios.
Punem aluatul într-o folie și îl dăm la frigider pentru câteva ore.
Când scoatem aluatul din frigider îl mai frământăm puțin pentru a se înmuia și formăm mingiuțe pe care le întindem în formă rotundă cât dimensiunea aparatului de gofre.
Introducem aparatul în priză și îl setăm la nivelul cel mai ridicat.
Întindem aluatul în interiorul aparatului și îl lăsăm pană se rumenește bine.
Primii biscuiți se vor coace cam în 2 minute, apoi timpul se va reduce pentru că aparatul va fi destul de încins.
Nu așteptăm să ne avertizeze ledul de fiecare dată, că riscăm să-i ardem, așa că vom verifica tot timpul ridicând capacul.
Se pudrează cu zahăr și se servesc alături de un ceai, cafea, sau iaurt.
Spor și poftă bună!