- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă ai poftă de un desert destul de rapid şi cu un gust minunat, poţi încerca să pregăteşti prăjitura "Fabulosa". Iată toţi paşii reţetei!
Ingrediente pentru primul strat:
150 g. faina
100 g. zahar brun
70 g. cacao
125 g. unt
Ingrediente pentru caramel:
400 g de lapte lapte condensat
2 linguri de miere
60 g. unt
Ingrediente pentru crema alba:
4 linguri de unt
o jumatate de cana de zahar
jumatate de cana de lapte condensat
o cana si jumatate de crema de branza
o sticluta esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura:
150 g. ciocolata
75 g. unt
Mod de preparare:
Primul strat: Se amesteca toate ingredientele, iar compozitia se pune intr-o tava si se pune la cuptor pentru 15 min.
Caramelul: Intr-un vas se amesteca toate ingredientele si se tin la foc mic pana se topesc, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Se toarna peste blatul de cacao si se baga la frigider pentru cateva minute, ca sa se intareasca.
Stratul de crema: Intr-un bol separat se amesteca untul, zaharul si laptele condensat. Compozitia obtinuta se tine pe foc 5 minute, apoi se adauga crema de branza si esenta de vanilie. Se toarna compozitia peste celelalte.
Glazura de ciocolata: Se topeste ciocolata si se pune si untul, amestecand foarte bine. Se varsa compozitia deasupra, se niveleaza si se pune la frigider. Pofta buna!
Secretul ciorbei rădăuţene a fost dezvăluit de o gospodină din Bucovina. Cu acest truc nu vei greşi niciodată... Reţetă simplă: Cum să prepari cea mai bună halva! Ai nevoie de puţine ingrediente şi e gata în doar câteva minute...