- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Gustoase și foarte sățioase, aceste vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi, potrivite pentru un prânz, sau o cină în familie!
Ce ne trebuie pentru rețeta Vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi.
- 2 vinete
- 1 cartof
- 1 ardei gras, galben
- 4-5 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 150 g jambon afumat
- sare
- piper
- busuioc
- parmezan ras
- Pentru sosul de brânzeturi:
- 400 g brânză tartinabilă
- 250 ml smântână de gătit
- 1 cățel de usturoi
- 25 g unt
- sare
- piper
- 50 g parmezan ras
- verdeață
Cum preparăm rețeta Vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi.
Vinetele se taie pe jumătate, longitudinal și se scobesc de interior, lăsând margini de 1 cm. Miezul vinetelor se taie în cuburi. Se presară sare în interior și se lasă așa, pentru a elimina sucul amar. Se călește o ceapă tocată fin în ulei încins, apoi se adaugă usturoiul tăiat în rondele, jambonul tăiat în cuburi, cuburile de vinete, cuburi de adei și cuburi de cartof fiert. Se amestecă de câteva ori pe foc, apoi se asezonează cu sare și piper.
Vinetele scobite se scurg de sucul lăsat, se ung cu unt și se adaugă ingredientele din tigaie în interior. Se presară și parmezan ras. Se așază vinetele în tavă și se dau la cuptor până se pătrund ușor.
Pentru sosul de brânzeturi, se pune untul la topit cu un cățel de usturoi răzuit, apoi se adaugă smântâna și se amestecă bine. Se lasă până fierbe ușor, apoi se adaugă brânzeturile tartinabine și se omogenizează. La final se adaugă parmezan ras și piper, precum și verdeața tocată.
Nu ezitați să încercați și rețeta Imambaialdi sau vinete împănate!