Pentru că vinetele sunt mai cărnoase și mai gustoase toamna, include-le în diverse preparate, cum ar fi acest Evantai de vinete cu bacon și cașcaval!
Simple și foarte gustoase sunt și aceste Rulouri de vinete umplute cu brânzeturi aromate, sau aceste Vinete tempura cu brunoise de legume!
Ingrediente pentru Evantai de vinete cu bacon și cașcaval
- 1 vânătă mare
- 1 dovlecel crud
- 2 roșii
- felii subțiri de bacon
- felii de cașcaval afumat
- frunze de busuioc
- piper
- sare
- ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
Mod de preparare Evantai de vinete cu bacon și cașcaval
Spălăm vanata bine si o feliem pe lung, in 7-8 felii, fără a-i îndepărta coaja.
Presărăm sare printre felii și le lăsăm 10 minute să elimine din lichid, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie.
Le ungem cu ulei de măsline pe ambele părți și presărăm sare și piper, apoi așezăm vânăta într-un vas termorezistent.
Spălăm bine dovlecelul și îl feliem în 6-7 felii longitudinale, iar roșiile le feliem în rondele.
Așezăm feliile de dovlecel și de roșii printre cele de vinete, de asemeni pe cele de bacon și cașcaval.
Presărăm și frunze de busuioc printre felii și rondele de usturoi.
Dăm vasul la cuptor pentru 30 de minute, sau până când ăngredientele sunt pătrunse și frumos gratinate.