Cu ingrediente puține și rapid de preparat, nu pot fi decât delicioase aceste Vinete la cuptor cu mozzarella, parmezan și sos de roșii cu usturoi!
Ingrediente pentru rețeta de Vinete la cuptor cu mozzarella, parmezan și sos de roșii cu usturoi
- 5 vinete de mărime medie
- 2căpățâni de usturoi
- Cimbru uscat
- Busuioc proaspăt
- 100 g parmezan ras
- 1 l sos de roșii
- 6 roșii proaspete
- Ulei de măsline
- 250 g cașcaval
- 2 baghete de pâine mai necoapte
- 250 g smântână
- 1 lămâie
Mod de preparare pentru rețeta de Vinete la cuptor cu mozzarella, parmezan și sos de roșii cu usturoi
Se taie vinetele pe lungime în feli egale ca dimensiune și se presară cu sare.
Se lasă câteva minute să se scurgă de apă, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie.
Se ung cu ulei de măsline și se trag la tigaia grill pentru câteva minute.
Pentru sosul de roșii, se decojesc roșiile și se dau pe răzătoare.
Se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie, cu 2-3 căței de usturoi.
Se adaugă sosul de roșii peste usturoi și se fierb împreună pentru câteva minute, iar spre final se condimentează cu cimbru, busuioc, sare și piper.
In vasul termorezistent se așază un strat de vinete, unul de roșii și parmezan ras amestecat cu cașcaval și se repetă straturile, ultimul fiind de cașcaval.
Se dă vasul la cuptor la 180-200 de grade până se gratinează bine.
Se lasă la temperat, apoi se porționează și se servește.
Poftă bună!
Vinete la cuptor cu mozzarella, ustoroi și parmezan... Eggs royale, sau Ouă Benedict...