Ingrediente
- Pentru lingouri:
- 250 gr ciocolată neagră
- 200 gr frișcă lichidă
- 2 foi de gelatină
- Piure de piersici:
- 4 piersici din compot
- 1 lingură zahăr
- Cremă de mascarpone:
- 200 gr mascarpone
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 lingură de zahăr
- Fire de zahăr ars:
- 200 gr zahăar brun
- 4 biscuiți Oreo
- frunze de mentă proaspată
Mod de preparare
Preparare lingouri
Se pune gelatina la hidratat în apă rece
Se mixează frișca până devine fermă.
Se topește ciocolata la bain marie, apoi se amestecă cu gelatina hidratată și topită, se adaugă frișca bătută, iar compoziția obținută se întinde într-o tavă dreptunghiulară și se dă la rece.
Se porționează, apoi, în forme dreptunghiulare(formă de lingou) de aproximativ 4 cm și se trec prin ciocolată rasă.
Preparare piure de piersici
Se curăță piersicile și se taie în cuburi, apoi se pun într-un vas la foc mediu, împreună cu o lingură de zahăr, pentru aproximativ 15-20 de minute, după care se trec prin blender obținând un piure care se dă la rece.
Preparare cremă
Într-un bol, se pune crema mascarpone împreună cu frișca si o lingură de zahar, apoi se mixează până se obține o cremă omogenă, care se dă la rece.
Preparare fire de zahăr ars
Se caramelizează zahărul împreună cu o lingură de apă pâna se formează caramelul, pe care îl întindem pe foaie de hârtie în fire subțiri.
Din biscuiții Oreo îndepartăm crema, apoi îi mărunțim să obținem o pudră.
Servim lingourile de ciocolată cu crema de mascarpone, piureul de piersici și le decorăm cu fire de zahăr ars, pudră de biscuiți Oreo și frunze de mentă.
Piept de rața cu piure de varză și sos de rodie... Ravioli cu somon...