O combinație delicioasă, pentru un prânz, sau o cină în familie: Lup de mare cu piure de cartofi dulci și tartar de roșii!
Ingrediente pentru Lup de mare cu piure de cartofi dulci și tartar de roșii
- 5 fileuri lup de mare
- 3 cartofi dulci
- 1 ceapă
- unt
- chimen
- nucșoara
- 3 căței de usturoi
- sare
- smântână
- piper
- ulei de măsline
- 2 roșii
- 10 măsline Kalamata
- 10 migdale
- busuioc
- lămâie
Mod de preparare Lup de mare cu piure de cartofi dulci și tartar de roșii
Se pun cartofii la fiert cu apa si sare, apoi se trec prin blender cu puțină ceapă călită în puțin unt, puțin chimen și un praf de nucșoară, dar și puțină smântână lichidă.
Apoi pregătim tartarul de roșii pe care îl asezonăm cu sare, piper și ulei de măsline și se adaugă 2 fire de pătrunjel tocat fin. Se amestecă bine totul.
La final pregătim fileurile de pește pe care le ținem câte 2 minute pe fiecare parte, dar mai întâi pe partea cu piele.
Când toate preparatele sunt gata, le așezăm frumos pe farfurii și le servim cât timp peștele este cald.
Pește prăjit, cu orez și spaghete... Tagliatelle cu creveți...