Mai sunt mai puțin de două săptămâni din Postul Paștelui! Da, e posibil să ai tot felul de pofte „de dulce”, cum ar fi să îți dorești o porție de cartofi prăjiți cu maioneză. Nu, nu ai nevoie de ouă și nu trebuie să te înfrupți!
Iată cum prepari cea mai bună maioneză de post:
Ai nevoie de:
1/2 avocado copt,
1 linguriţă muştar,
zeamă de la 1/2 lămâie,
3 linguri ulei,
sare după gust.
Mod de preparare:
Cu ajutorul unei linguriţe se scoate pulpa de avocado apoi se mărunţeşte cu ajutorul unei furculiţe. Într-un blender se adaugă: pulpă de avocado zdrobită, muştar, ulei şi zeamă de lămâie. Se mixează câteva minute până obţinem o pastă fină şi densă. Se adaugă sare după gust .
Sosul obţinut se serveşte rece alături de cartofi aurii.