Antena Căutare

Mini torturi cu urdă de capră și ganache de ciocolată neagră

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se ung formele cu unt .

Ingrediente

  • pentru mini blaturi
  • 3 oua mari
  • 100 gr zahăr pudra
  • 130 gr unt 80% (la temperatura camerei ) + extra pentru uns formele
  • 160 gr făina albă 000
  • 60 gr iaurt simplu
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurița praf copt
  • 1 lingurița bicarbonat stins in o lingura oțet
  • 1 lingurița esența vanilie
  • un vârf cuțit de sare
  • pentru umplutura
  • 200 gr urda capra dulce
  • 100 gr ciocolata albă mărunțită
  • 50 gr smântâna dulce 30%
  • 1 lingurita vanilie
  • 30 gr merișoare
  • 1 lingurița rom
  • 2 linguri coniac
  • pentru ganache de ciocolata
  • 300 gr de ciocolata neagră 52% (54%),mărunțită
  • 300 gr smântâna dulce 30%
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • pentru decor
  • 50 gr zmeura
  • 50 afine
  • frunze menta proaspete
  • 30 gr fulgi ciocolata albă

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se ung formele cu unt .

2. Toate ingredientele pentru blat se pun într-un bol mixer si se mixeaza pana se obține o compozitie omogena care se pune cu ajutorul unei spatule de silicon in formele unse si se dau in cuptor timp de 20-25 minute.

3. Se pun 100 gr ciocolata albă mărunțită într-un bol si 300 gr ciocolata neagră mărunțită in alt bol. Se pun 350 gr smântâna dulce si coaja de portocala rasa intr-o crăticioară pe foc si se ține pana da in clocot. Se toarna printr-o strecuratoare, smântâna fierbinte în cele doua boluri cu ciocolata, respectiv: 50 ml peste cea albă si restul peste cea neagră. Se lasa puțin pana se topește ciocolata si se amesteca cu o lingura pana devine omogena si lucioasa. Cele doua boluri se pun in alte boluri mai mari cu gheata in ele, pentru a răci cele doua creme de ganache .

4. Într-un bol mixer mai mic, se pun 200 gr urda capra impreuna cu o lingurița vanilie si se mixeaza, se adauga crema ganache ciocolata albă si se mixeaza pana la omogenizare. Compozitia de urda se transfera intr-un bol mai mic care se asaza la randul lui, intr-un bol mai mare cu gheata, pentru a se raci.

5. Merișoarele se pun într-un pahar cu o lingurița rom si doua linguri coniac si se pun in cuptorul cu microunde pentru 30 secunde . Se incorporeaza apoi in compozitia de urda .

6. Se scot blaturile din cuptor, se lasa la temperat. Cu un cuțit mic si ascuțit, se taie câte un cerc in fiecare mini blat si se scoate cu o furculița miezul blatului. Se mai lasa la temperat.

7. Fiecare miniblat se umple cu crema rece de urda. Se unesc cate doua, apoi se toarna crema ganache de ciocolata neagra.

8. Se monteaza preparatul pe farfurie si se orneaza cu afine si zmeura proaspete, frunze menta si fulgi ciocolata albă .

Calcan pe crema de mazare si tarhon, cu praz crocant si sos chardonnay... Cel mai tare truc din bucătărie! A pus o ciupercă pe feliatorul de ouă. O să îţi pară rău că nu ai ştiut până acum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x