Dacă doriți un preparat complex, cu o multitudine de ingrediente,încercați rețeta Muschiuleț de porc cu gulie fondantă și piure de cartofi dulci și veți rămâne uimiți de așa combinație!
Ingrediente pentru rețeta Muschiuleț de porc cu gulie fondantă și piure de cartofi dulci
- 1200 g mușchiuleț de porc
- 5 gulii
- 1 sfeclă roșie
- 1 kg cartofi dulci
- 2 buc. Fenicul
- 500 g ciuperci proaspete, trompeta piticului
- 2 căpățâni de usturoi
- 3 buc. Ceapă esalote
- 1 legătură cimbru
- 1 legătură tarhon
- 1 legătură coriandru
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 ardei iute, roșu
- 100 g ghimbir proaspăt
- 1 kg mere granny smith
- Cuișoare
- 200 ml oțet de mere, de 5 grade
- 50 g muștar de dijon
- 50 g sare de mare, fină
- 150 g sare maldon
- 10 g piper
- Ulei de măsline
- Gheață
- 250 g unt cu peste 80% grăsime
- Ulei de floarea soarelui
- piper roșu, boabe
- amidon din tapioca
- cress de coriandru
- 1 lămâie
Mod de preparare pentru rețeta Muschiuleț de porc cu gulie fondantă și piure de cartofi dulci
Cartofii dulci se curăță de coajă, se spală și se taie în jumătăți, dupa care
se amestecă cu ulei, se presară cu sare și piper, după care se așază pe hârtie de copt, în
cuptor la 160-170 de grade între 10șsi 20 de minute, până se pătrund bine.
Apoi se pasează.
Într-o tigaie se pun la călit: ardeiul iute brunoise, ghimbirul si usturoiul date pe
răzătoare.
Apoi adăugăm piureul și potrivim gustul cu sare și piper, iar la final vom adauga coriandru proaspat, chiar inainte de servire.
Guliile se curăță și taie cu cercul, în marimea dorită.
Se trag la tigaie în ulei încins, presărate cu sare și piper, usturoi și cimbru.
Se rumenes bine pe ambele părți, după care se adaugă supă de legume (sau legume și ierburi fresh cu apa) și unt, se acoperă cu hârtie de copt si se dau lacuptor, la foc mic, până se pătrund.
Se lasă să se răcească natural în zeamă.
Înainte de servire se mai rumenesc încă o dată, pentru plus de aspect și gust.
Oțetul de mere cu miere, apă, tarhon și cuișoare se aduc la punctul de fierbere, apoi se lasă 2-3 minute la infuzat, după care se strecoară și se adaugă peste merele curățate și tăiate cuburi, amestecate cu o felie de sfeclă pentru culoare și se acoperă cu hârtie de copt.
Se lasă la foc mic până se pătrund, apoi se trec prin blender și se adaugă muștar dijon și tarhon.
Mușchiulețul de porc se curăță de trndoane, se unge bine cu ulei și se
condimentează bine, apoi se prăjeste în tigaia încinsă cu suficient ulei încât să formeze
crustă.
Se dă, apoi, la cuptor între 8 și 12 minute, depinde de marimea mușchiulețului de porc.
Friptura se odihnește 4-5 minute, înainte de servire.
Ciupercile trompeta piticului se curăță și se spală în 3-4 ape până rămane apa curată, după
care se tamponează cu prosoape de hârtie și se vor sota împreună cu ceapa shallot, în ulei și unt.
Acestea vor fi sub forma de salată cu coriandru babby.
Fennelul se taie subțire pe mandolină și se pune în lapte cu gheață, după care se scurge, se trece
prin amidon de tapioca și se prăjește în amestec de uleiuri la 150 de grade.
Se scoate pe hartie absorbantă și se condimetează.
Se așază frumos toate preparatele pe farfurii și se decorează.
Rețetă de șalău cu piure de mazare... Rețeta File de vițel cu demi glace și legume...