Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Omletă tricoloră cu influențe din Tanzania. Rețetă de mic dejun plin de nutrienți

Pe principiul că nici omleta nu mai este ce a fost, Kesu Ahmed,concurent în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” i-a impresionat pe cei trei chefi cu o omletă mai specială, plină de savoare și culoare.

Omletă tricoloră cu influențe din Tanzania

Când vrem să servim un mic dejun mai consistent și bun, bineînțeles că gândul ne zboară la o omletă, fie simplă, fie cu o salată de legume proaspete sau cu brânză.

Dar, pe principiul că nici omleta nu mai este ce a fost, Kesu Ahmed, un concurent concurent în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, i-a impresionat pe cei trei chefi cu o omletă mai specială, plină de savoare și culoare.

Kesu Ahmed a pregătuit o rețetă de omletă tricoloră cu influențe din Tanzania, de acolo de unde are el rădăcini.

Nu este o omletă oarecare, este o omletă în care a separat albușurile de gălbenușuri.

Și nu a gândit rău deloc, pentru că sunt persoane care țin diete pe bază de proteine și elimină gălbenușurile din alimentație.

Citește și: Celebra rețetă Shakshuka într-o interpertare spectaculoasă și extrem de delicioasă

Pot să spun că avem parte de un concurent foarte curajos să trimită mic dejun pe banda Chefi la cuțite.

Rețeta Omleta tricolora cu influente din Tanzania – Ingrediente:


  • Pentru 3 porții: 6 ouă
  • 6 baby morcovi
  • șofran
  • salată mixtă
  • 3 avocado
  • 9 felii subțiri de bacon
  • 3 roșii mari
  • câteva roșii cherry
  • puțin unt
  • zeamă de lămâie
  • sare și piper

Rețeta Omleta tricolora cu influente din Tanzania – Preparare

Pentru omleta propriuzisă se separă albușurile de gălbenușuri. Se prepară, separat, în tigăile antiaderente, încinse. Gălbenușurile se asezonează și cu puțin șofran

Feliile de bacon se rumenesc bine pe ambele părți, pe grillul încins. Se lasă să se tempereze și se mărunțesc.

Baby morcovii se blanșează și se trag ușor în unt

Avocado se curăță și se feliază, apoi se străpește cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu oxida. Roșiile mari se feliază în rondele.

Citește și: Rețetă din bucătăria italiană: Tagliatelle cu zucchini și creveți

Omletele se vor așeză în straturi pe farfurii, separate de felii subțiti de roșii, iar de jur împrejur vor colora farfuria restul ingredientelor.

Este un mic dejun plin de nutrienți, perfect pentru a-ți lua din el energia necesară întregii zile!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Video