Perfecte, mai ales pentru un mic dejun de weekend aceste gustoase Ouă Benedict cu pastă de avocado!
Rețeta Ouă Benedict cu pastă de avocado - Ingrediente
- 6 chifle
- 4 buc. avocado
- 10 felii prosciutto
- 12 ouă
- 4 lingurițe sos hollandaise
- 2 lingurițe oțet
- 1/4 linguriță sare
- 1/8 linguriță piper
- 10 roșii cherry
- 1 cățel de ustroi
- rucola
- oțet balsamic
- apă
- Pentru sos hollandaise:
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță apă
- 1 linguriță suc de lămâie
- sare
- 110 g unt
- un praf pudră de ardei iute
Rețeta Ouă Benedict cu pastă de avocado - Mod de preparare
Se pune la fiert apă într-o cratiță. Când fierbe se adaugă 2 lingurițe cu oțet. Ouăle se poșeaza pe rând. Se sparg într-un polonic, iar cu o coadă de lingură se face un vârtej în apă și se toarnă oul în vârtejul format. Se reduce focul la intensitate medie și se fierb 3 minute pentru gălbenuș mai moale sau 5 minute pentru gălbenuș ferm.
Avocado trebuie să fie copt bine. Se taie în jumătate, se scoate sâmburele, se scoate miezul într-un bol și se zdrobește cu o furculiță.
Chiflele se rumenesc în tigaie
Pe fiecare chiflă se pune crema de avocado, prosciutto , un ou posat, se presară sare, se pune o linguriță cu sos hollandaise și la final se presară piper.
Se servește cu salată de roșii cherry cu rucola și oțet balsamic.
Pentru a prepara sos Hollandaise, se amestecă gălbenușul, apă, sucul de lămâie și sarea în recipientul blenderului. Se topește untul la foc mare până când la suprafața lui se formează o spumă.
Pornim blenderul și amestecăm ingredientele, turnând din untul fierbinte, în fir subțire. Când sosul se îngroașă, adăugăm un praf de ardei iute.