Ingrediente
- 400 gr brânză proaspătă de vaci
- 100 gr brânză telemea sărată
- 3 ouă
- 3 linguri cu varf, zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 3 linguri cu varf, pesmet
- coaja rasă și zeama de la o lămâie
- 1 linguriță rasă cu bicarbonat de sodiu
- 350 gr făină
- ulei pentru prăjit
- Pentru servit:
- smântână
- dulceață
Mod de preparare
Dacă nu v-ați încumetat să preparați până acum papanași acasă, este timpul să o faceți pentru ca se prepară extrem de ușor.
Amestecați brânzeturile cu zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie și ouăle, adăugați bicarbonatul stins în zeama de la lămâie, apoi încorporați făina și pesmetul.
Omogenizați și lăsați aluatul să se odihnească 10 minute, apoi modelați papanașii și prăjiți-i în ulei încins.
Serviți-i calzi cu smântână și dulceața preferată.