O rețetă inedită de pârjoale reinterpretate, cu pește în loc de carne.
Ingrediente
- 500 gr pește proasăt(carp sau tostolob)
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 4 ouă
- 2 cepe
- 500 gr pesmet uscat pentru pârjoale
- sare
- piper negru, măcinat
- ulei
- Morcoviță:
- 500 gr morcovi
- condimet pentru morcovită (un pachet)
- ulei
- 1 ceapă
Mod de preparare
Se curăță și dezosează peștele.
Cartofii, morcovul, ceapa, se curâță și se dau prin mașina de tocat.
Peste ingredientele tocate se adaugă peștele mărunțit, ouăle, pesmetul, sare, piper si amestecam bine ingredientele, apoi punem uleiul la încins, și începem să modelăm parjoalele, pe care le dăm prin ou și prin pesmet, apoi le prăjim.
Preparăm morcovița.
Curățăm morcovul apoi îl dăm print-ro răzătoare special.
Punem puțin ulei la încins, călim puțină ceapă în el apoi strecurăm uleiul și îl turnăm peste morcovul ras.
Adăugăm condimentul special și îl lăsăm câteva ore pentru a se aromatize.
Se servește alături de pârjoalele din pește.
Minitortuleț dulce-acrișor... Pastiţada cu pulpe de pui...