Veți îndrăgi de la prima degustare aceste minunate Pateuri cu vișine, varză, cartofi și mărar murat!
Ingrediente pentru rețeta de Pateuri cu vișine, varză, cartofi și mărar murat
- 500 gr făină albă
- 200 gr smântână
- sare
- 1 ou
- 500 ml ulei
- ½ varză
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 150 gr zahăr
- Piper negru
- Vișine
- Mărar murat
Citește și: Pateuri cu brânză sărată și mărar. Rețetă simplă și rapidă
Mod de preparare pentru rețeta de Pateuri cu vișine, varză, cartofi și mărar murat
Pregătim aluatul pentru pateuri.
Amestecăm, într-un bol, 6 linguri de smântână, un ou, un praf de sare și făină cât cuprinde.
Tocăm ceapa și o călim într-o tigaie pâăa devine translucidă, adăugăm varza tăiată mărunt și le călim până se pătrunde varza, potrivind gustul cu sare și piper negru.
În altă tigaie, prăjim ceapa cu puțin mărar murat.
Fierbem cartofii curățați de coajă, iar când sunt fierți, îi zdrobim și adăugăm ceapa cu mărarul murat.
Din aluatul de pateuri, modelăm câte 4 sfere pentru fiecare dintre cele trei umpluturi, pe care le întindem pe masa presărată cu făină.
Cu sucitorul de aluaturi, întindem sferele într-o foaie circulară cu diametrul de 10 cm, punem mai întâi umplutura de varză pe mijloc și le lipim.
La fel procedăm și pentru umplutura cu cartofi și mărar murat și pentru cea cu vișine.
Într-o tigaie încingem ulei și prăjim pateurile pe fiecare parte, până devin aurii.
Se servesc calde sau reci, simple sau cu sos.
Eggs royale, sau Ouă Benedict... Ciorbă de perișoare. Rețeta clasică, ca la bunica acasă...