Despre prăjitura Pavlova știm că este delicioasă și fină, dar această ”Pavlova cu cremă de mascarpone, fructe din compot și fructe confiate, este chiar divină”!
Ingrediente pentru Pavlova cu cremă de mascarpone, fructe din compot și fructe confiate
- 12 ouă
- 400 g zahăr tos
- 400 g zahăr pudră
- 4 lămâi
- 4 portocale
- 1 baton de vanilie
- 20 g scorțișoară
- 300 g mentă
- 500 g mascarpone
- 2 kg rubarbă
- 1 buc. ghimbir
- 200 g căpșuni
- 1 sfeclă roșie
- 200 g verveine
Mod de preparare Pavlova cu cremă de mascarpone, fructe din compot și fructe confiate
Se mixează albușurile cu zahărul pudră până rezultă o bezea foarte fermă care se coace la o temperatură de 100 de grade, pentru 30 de minute.
Se curăță rubarba și se taie în rondele, apoi se prepară un compot din ea, adăugând și 100 g căpșuni și 100 g zahăr tos.
Cele 200 g veverine se pun la fiert cu 200 ml apă și 200 g zahăr, rezultând un sirop foarte gustos și consistent.
Menta se deshidratează la cuptor, apoi se trece prin sită obținând o pudră fină.
Pentru crema de mascarpone, se amestecă într-un bol aceeași cantitate de brânză și zahăr pudră, batonul de vanilie, scorțișoara și sucul de la 1 portocală. Se mixează până rezultă o cremă omogenă.
Ghimbirul confiat se prepară prin introducerea ghimbirului tăiat fin în siropul de verveine, unde se adaugă și felii de sfeclă, aceasta fiind folosită pentru culoare.
Căpșunile care au mai rămas, se țin în zeamă de portocală si menta fresh, folosindu-le apoi ca decor.
Când toate aceste preparate sunt gata, se asamblează pavlova și se dă la rece până în momentul servirii.
Mușchi de vită cu sos roșu și piure de cartofi cu ceapă prăjită... Deliciu oriental! Aceasta este cea mai bună rețetă de mâncare de vinete cu năut!...