Așa armonie de arome și culori într-un delicios preparat culinar, să tot servești și nu te mai oprești.
Roxana Blenche, o concurentă în vârstă de 27 de ani a venit în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” cu o super delicioasă rețetă de piept de rață cu sos de vin roșu cu vișine și piure de morcovi, cu care a sperat să-i încânte pe cei trei jurați și a reușit din plin.
Rețeta Piept de rață cu sos de vin roșu cu vișine și piure de morcovi - Ingrediente:
- 4 buc. piept de rață
- 2 pulpe de rață
- 100 ml ulei de măsline
- 400 gr unt
- 10 gr sare
- 500 gr zahăr
- 70 ml ulei de floarea soarelui
- 5 gr cimbru proaspăt
- 1 kg morcovi
- 8 fire sparanghel verde, proaspăt
- 30 gr merioșare
- 30 gr pastă dea hrean
- 2 ouă
- 100 gr făină
- 100 gr pesmet panko
- 10 gr piper negru
- 40 ml coniac
- 8 buc. baby morocovi, color
- 300 gr sfeclă coaptă
- 750 ml vin roșu sec
- microgreens de năut
- 300 gr vișine congelate
- 200 ml smântână lichidă
- ulei de floarea soarelui
- 200 ml sirop de arțar
Rețeta Piept de rață cu sos de vin roșu cu vișine și piure de morcovi - Preparare
Mai întâi se curăță morcovii și se pun la călit în unt cu ulei, puțin zahăr și sare. pentru a-i transforma în piure.
Între timp se dezosează pulpele de rață și se toacă.
Merișoarele se pun la hidratat în coniac. Se curăță sparanghelul și baby morcovii.
Într-o tigaie, se pune la fiert vinul roșu impreuna cu vișinele și zahărul până se obține un sos gros.
Carnea tocată se amestecă cu merisoarele hidratate, hreanul, sare și piper, cimbru prospăt și coniac. Se amestecă bine toate ingredientele și se formează chiftele rotunde. Se trec chiftelele prin făină, apoi prin ouă bătute, prin pesmet panko și se rumenesc în ulei încins.
După ce morcovii sunt bine pătrunși se scurg din untul topit și se pun în vasul robotului împreună cu smântâna, untul topit și bine strecurat și se transformă în piure. Se asezonează cu sare.
Citește și: Rețeta Piept de rață cu piure de cartofi dulci, ciuperci sote și sos de portocale
Baby morcovii se blanșează împreună cu sparanghelul și se scot în apă cu gheață pentru a-și păstra culoarea.
Sfecla se trage la tigaie cu unt și ulei, la fel și sparanghelul și baby morcovii.
Pieptul de rață se trage la tigaie cu sirop de arțar, apoi se continuă prepararea lui la cuptor.
Toate aceste preparate se servesc împreună într-o desăvârșită splendoare de arome și culori ce compun Rețeta Piept de rață cu sos de vin roșu cu vișine și piure de morcovi.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Rețetă japoneză de dorada în alge marine - Dorada kombugime yaki... Rețetă tradițională de ceafă țigănească cu cartofi la cuptor...