Pentru prăjitura "Alba-neagra" nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar gustul e minunat. Trebuie să o încerci!
INGREDIENTE:
Blat:
10 ouă
Jumătate de cană de zahăr
5 linguri de făină
1 plic praf de copt
5 linguri de cacao
150 ml apă mineral
3 linguri de ulei
Cremă:
1 plic budincă de frişcă sau vanilie
200 g unt
8 linguri de zahăr
400 ml lapte
Mod de preparare
Blat: Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă şi gălbenuşurile şi se mixează foarte bine. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt puţin câte puţin, apoi se pun apa şi uleiul şi cacao. Compoziţia obţinută se pune într-o tavă tapetată cu puţin făină sau hârtie de copt. Se bagă la cuptor pentru 25 de minute.
Cremă: Laptele se pune la fiert împreună cu zahărul şi se adaugă praful de budincă, amestecând mereu. Trebuie să devină o cremă consistentă. Când s-a răcit budinca, peste ea se pune untul la temperatura camerei şi se întinde pe blatul de cacao. La final, se presară nucă de cocos pe deasupra. Poftă bună!