Antena Căutare

Prăjitură cu cremă de cacao și aromă intensă de rom

Un meniu de weekend, sau, de ce nu, un meniu de zi cu zi, parcă nu este complet fără o porție mică de desert, iar rețeta de prăjitură cu cremă de cacao și aromă intensă de rom, este perfectă pentru a completa orice meniu.

Prăjitură cu cremă de cacao și aromă intensă de rom
Prăjitură cu cremă de cacao și aromă intensă de rom

Un meniu de weekend, sau, de ce nu, un meniu de zi cu zi, parcă nu este complet fără o porție mică de desert, iar rețeta de prăjitură cu cremă de cacao și aromă intensă de rom, este perfectă pentru a completa orice meniu.

Iată ce ne trebuie pentru această rețetă de Prăjitură cu cremă de cacao și aromă intensă de rom:

  • Pentru blat:
  • 7 albușuri
  • 175 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 25 gr cacao
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă
  • 50 gr zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru cremă:
  • 7 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 25 gr cacao
  • 100 ml lapte
  • 3 lingurițe esență de rom
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frișcă
  • sare
  • ciocolată rasă, pentru decor

Modul de preparare pentru rețeta de Prăjitură cu cremă de cacao și aromă intensă de rom

Pentru blatul prăjiturii cu cremă de cacao și aromă intensă de rom, mixăm albușurile presărate cu sare până devin spumoase, apoi adăugăm, treptat zahărul, iar când obținem o bezea fermă, încorporăm, treptat, făina cernută cu cacaua.

Tapetăm o tavă de 24/36 cm cu hârtie de copt și întindem blatul în ea.

Coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.

Pentru sirop, punem apa cu zahărul la fiert până la topirea zahărului, iar după stingerea focului, adăugăm esența.

Însiropăm blatul bine răcit cu siropul, de asemeni, bine răcit.

Pentru crema de cacao cu aromă intensă de rom, mixăm gălbenușurile cu zahărul și puțină sare, până devin spumoase.

Adăugăm, treptat, laptele fierbinte în care dizolvăm cacaua, peste spuma de gălbenușuri, mixând energic să se omogenizeze bine, apoi fierbem compoziția pe baie de aburi, amestecând continuu, până se îngroașă că o budincă.

Dăm vasul la rece, iar când se receste definitiv, încorporăm în cremă, mai întâi mascarponele, apoi frișca bătută.

Cu ajutorul unui posh cu dui creăm alveole din cremă peste blatul însiropat. Radem puțină ciocolată deasupra și dăm prăjitura la rece pentru 1-2 ore, înainte de a o porționa și servi alături de cei dragi.

Puteți încerca și rețeta Negresă cu vișine și biluțe de cocos, o prăjitură rafinată cu gust bun și aspect plăcut!

Rețetă de chec cu morcovi și nuci. Aromat și frumos colorat, poate deveni rapid desertul preferat!... Ciorbă Rădăuțeană Rețetă autentică din Bucovina. Alternativa la Cioba de Burtă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x