Ingrediente
- Blat
- 200 gr biscuiti cu ciocolata
- 100 gr unt
- scortisoara
- Crema
- 800 gr crema de branza
- 150 gr smantana
- 150 gr zahar
- 1 sticluta esenta de vanilie
- 4 oua 100 gr ciocolata neagra
- Scortisoara
Mod de preparare
Dacă vrei să pregăteşti un desert delicios pentru Sărbători, iată o variantă simplă, uşor de făcut, cu un gust minunat. Merită să încerci!
Se piseaza biscuitii, apoi se amesteca impreuna cu untul si scortisoara. Se pun intr-o tava speciala pentru cheesecake, pe care o tapetam cu hartie de copt. Se preseaza bine, ca sa se aseze uniform.
Se amesteca branza, zaharul, esenta de vanilie, apoi si smantana. Se adauga apoi si ouale, amestecand mereu, ca sa devina omogen. 2/3 din amestec se toarna peste aluatul din biscuiti si se intinde bine.
Ciocolata se topeste la bain marie sau in cuptorul cu microunde. Restul din crema de branza se toarna peste, apoi se adauga si scortisoara. Cu ajutorul unei lingurite, se formeaza niste cercuri din ciocolata. Pe deasupra, se poate turna o glazura de ciocolata.
Prajitura se baga la cuptor pentru 15 minute, la temperatura medie. Pofta buna!