Ingrediente:
- 5 ouă medii
- 5 linguri zahăr(100 g)
- 500 g dovleac plăcintar, ras
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 125 ml ulei de măsline
- 125 g făină
- 50 g pesmet
- 50 g nucă de cocos
- 1 plic praf de copt
- un praf sare
Mod de preparare
Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor.
Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele.
Mixăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Amestecăm gălbenușurile cu praful de sare, apoi le adăugăm peste bezea și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, apoi, pe rînd: uleiul, dovleacul răcit, nuca de cocos, făina cernută împreună cu praful de copt și la final, pesmetul.
Urmărim să obținem o compoziție mai groasă decăt la un chec obișnuit.
Îmi place să combin la prăjituri făina cu pesmet, îmi lasă mie impresia că texturile prăjiturilor sunt mai aerate.
De data aceasta și nuca de cocos a avut un rol important în a rezulta o textură mai aerată.
Omogenizăm bine compoziția, amestecând-o ușor cu un tel(nu mai folosim mixerul, pentru a nu se lăsa compoziția), apoi o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt, o nivelăm cu o spatulă de tort și o coacem la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
Va rezulta un blat ușor umed și frumos colorat de la dovleac.
Lăsăm prăjitura cu dovleac și nucă de cocos să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr.
O servim cu mare pofta, alături de un iaurt bun, lapte, ceai sau cafea, după pofta fiecăruia.
Să vă fie de folos!
Sursa: Rețetemerișor.ro
Gustul copilăriei direct la tine în bucătărie! Secretul SCRIJELELOR DE CARTOFI a fost dezvăluit de o gospodină din Bucov... Reţetă: Învaţă să faci cea mai bună nuga! E gata în câteva minute şi ai nevoie de doar şapte ingrediente...