Pavlova, un desert fabulos și deloc complicat, pe care chiar tu poţi să îl prepari! Pe vremuri, se pregătea în bucătăriile regale, aşa că îi vei răsfăţa pe cei dragi ca pe nişte capete încoronate!
Ingrediente pentru 12 persoane
5 buc Ouă
300 g Zahăr
1 linguriţă Oţet
1 linguriţă Esenţă vanilie
2 linguriţe Amidon de porumb
4 linguri de fulgi de migdale
500 g Fructe de pădure
Mod de preparare
Încălziţi cuptorul la 150 grade Celsius. Bateţi albuşurile până când se întăresc cu ajutorul unui mixer, la putere maximă. Adăugaţi treptat zahăr. Reduceţi viteză şi adăugaţi treptat oţetul, esenţă de vanilie şi amidonul de porumb.
Aşezaţi o foaie de copt din hârtie sau teflon în tavă. Aşezaţi mix-ul de bezea în tavă pregătită şi formaţi un cerc de aproximativ 28 cm diametru, cu o depresiune în centru. 6. Presăraţi fulgii de migdale pe laterale şi coaceti pentru 45 de minute.
Lăsaţi să se răcească complet în cuptor. Transferaţi pavlova de bezea pe un platou. Aşezaţi cu lingură iaurtul grecesc în spaţial gol din central prăjiturii. Aşezaţi frunctele de pădure peste crema şi presăraţi zahăr pudra înainte de servire.
Sursă: Bucătăria Lidl
"Strugurele must se face. Şi nouă mustul ne place!" Cea mai simplă reţetă, ca acasă, la bunica din Cotnari!... Greşeala pe care o fac toate gospodinele când prepară salata de vinete! Cu acest truc, până şi vecinele te vor invidia c...