Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Prăjitura „Stejărița”. O prăjitură decorată cu ciocolată și alune ce imită frunzele și ghindele.

 

Prăjitura ”Stejărița” este un altfel de negresă decorată cu ciocolată și alune ce imită frunzele și ghindele.


Ingrediente pentru prăjitura ”Stejărița”

  • 10 ouă
  • 550 g făină
  • 200 g zahăr
  • 125 g cacao
  • 200 g ciocolată cu minim 60% cacao
  • 10 g praf de copt
  • 10 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • câteva lingurițe de coniac
  • 300 g unt
  • 50 ml  frișcă lichidă
  • 20 ml ulei
  • 50 g alune prăjite pentru decor
  • 1 praf de sare

Mod de preparare prăjitura ”Stejărița”

Se pune într-un vas, pe foc, zahărul, cacaua și untul și se amestecă până când totul devine omogen.

Se stinge focul, se lasă compoziția la temperat, apoi se încorporează gălbenușurile, albușurile bătute spumă, coniacul, esența și zahărul vanilat.

Se omogenizează din nou compoziția, apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt.

Se transferă compoziția într-o tavă de aragaz și se dă pentru 40 de minute la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.

În timp ce blatul prăjiturii se coace, se pregătește decorul.

Se pune într-un vas ciocolata ruptă, împreună cu frișca lichidă și uleiul și se topește la bain marie.

Se întinde pe hârtie pergament, se lasă să se tempereze puțin și se decupează în formă de frunze.

Alunele se trec la un capăt prin ciocolată topită, pentru a imita ghinda.

După ce blatul prăjiturii se coace, se lasă să se răcească, se porționează în romburi și se decorează cu alunele și frunzele de ciocolată, imitând ghindele.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE