Seara de marți a adus o reală provocare pentru cele trei echipe: acestea au avut de gătit, sub îndrumarea chefilor, preparate care să se încadreze în cromatica alb-negru.
Cu alte cuvinte, concurenții au ales din cămara Lidl ingrediente albe și negre pentru a pregăti farfurii cu adevărat spectaculoase.
Dacă chef Bontea a decis să facă un cheesecake parfumat, cu biscuiți negri de ciocolată, chef Scărlătescu a ales pastele negre, cu cerneală de sepie, însoțite de un pește proaspăt tras la tigaie în sos de unt, iar chef Dumitrescu a mizat pe un piure fin de cartofi și legume albe, cu halibut în sushi nori, sos TeriYaki și caviar, din cele mai proaspete ingrediente Lidl.
Invitații de la jurizare, artiști, stiliști, arhitecți sau designeri, au decis că cea mai arătoasă și gustoasă farfurie este cea a echipei gri, astfel că i-au trimis la duel pe cei din echipa roșie și cea neagră.