- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta de față face parte din colecția de rețete delicioase și interesante a lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.
Ingrediente pentru Rețeta Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut:
- 1 pui crescut în mod cât mai natural
- 2 căpățâni de usturoi
- 2-3 cepe roșii
- 100 gr unt
- sare
- piper
- zeamă și coajă de lămâie
- tarhon
- ulei
- Pentru garnitură:
- 250 gr năut
- 250 gr mazăre
- 1 salată mare, creață
- 250 gr baby spanac
- 250 gr hribi în ulei
Mod de preparare pentru Rețeta Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut
Mai întâi ne ocupăm de aromatizarea untului cu care vom masa puiul și pe interior și pe exterior.
Untul moale se amestecă cu tarhon, sare, piper, coajă rasă de lămâie, zeamă de lămâie și 3-4 căței de usturoi pisați. Cu acest amestec se unge puiul bine pe sub piele, mai cu seamă la piept.
Într-o tavă unsă cu ulei se așază un strat de ceapă roșie tocată julien și rondele de usturoi. Peste aceastea se așază puiul, se acoperă cu hârtie de copt și folie de aluminiu și se dă la cuptor, la 175 de grade, până se pătrunde. Se mai lasă 30 de minute și descoperit, pentru a se rumeni frumos.
Citește și: Rețeta Friptura de pui cu cartofi la cuptor și sos delicios de muștar
Pentru garnitură, se fierbe mazărea în apă clocotită cu sare, la fel și năutul, apoi se scurg și se amestecă.
Se pregătește și o salată din baby spanac, salata creață și hribi, iar sosul rămas în tavă după prepararea puiului, se pasează și se trece prin sită, realizând un dressing delicios cu care se stropesc toate preparatele.
Spor la preparat Rețeta Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut și poftă bună la savurat, alături de cei dragi!
Pentru momentele când vrei să faci pauză de carne sau dacă vrei să te bucuri de gustul delicios al preparatelor libaneze, încearcă rețeta de chiftele din năut cunoscute sub denumirea de falafel.
Mâncare de năut cu ciolan afumat și ardei copți... Aripioare cu legume coapte și garnitură de orz cu șofran...