Antena Căutare

Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut

Ce poate fi mai bun și mai pe placul tuturor, în materie de carne, decât o friptură fragedă de pui? Iar dacă lângă pui adăugăm și o garnitură perfectă, deliciul este maxim, după cum o să vedeți în rețeta noastră: Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut.

Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut Galerie
Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut

Rețeta de față face parte din colecția de rețete delicioase și interesante a lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

Ingrediente pentru Rețeta Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut:


  • 1 pui crescut în mod cât mai natural
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2-3 cepe roșii
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • zeamă și coajă de lămâie
  • tarhon
  • ulei
  • Pentru garnitură:
  • 250 gr năut
  • 250 gr mazăre
  • 1 salată mare, creață
  • 250 gr baby spanac
  • 250 gr hribi în ulei

Mod de preparare pentru Rețeta Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut

Mai întâi ne ocupăm de aromatizarea untului cu care vom masa puiul și pe interior și pe exterior.

Untul moale se amestecă cu tarhon, sare, piper, coajă rasă de lămâie, zeamă de lămâie și 3-4 căței de usturoi pisați. Cu acest amestec se unge puiul bine pe sub piele, mai cu seamă la piept.

Într-o tavă unsă cu ulei se așază un strat de ceapă roșie tocată julien și rondele de usturoi. Peste aceastea se așază puiul, se acoperă cu hârtie de copt și folie de aluminiu și se dă la cuptor, la 175 de grade, până se pătrunde. Se mai lasă 30 de minute și descoperit, pentru a se rumeni frumos.

Citește și: Rețeta Friptura de pui cu cartofi la cuptor și sos delicios de muștar

Pentru garnitură, se fierbe mazărea în apă clocotită cu sare, la fel și năutul, apoi se scurg și se amestecă.

Se pregătește și o salată din baby spanac, salata creață și hribi, iar sosul rămas în tavă după prepararea puiului, se pasează și se trece prin sită, realizând un dressing delicios cu care se stropesc toate preparatele.

Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut

Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut

Spor la preparat Rețeta Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut și poftă bună la savurat, alături de cei dragi!

Pentru momentele când vrei să faci pauză de carne sau dacă vrei să te bucuri de gustul delicios al preparatelor libaneze, încearcă rețeta de chiftele din năut cunoscute sub denumirea de falafel.

Mâncare de năut cu ciolan afumat și ardei copți... Aripioare cu legume coapte și garnitură de orz cu șofran...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x