Ce poate fi mai bun și mai pe placul tuturor, în materie de carne, decât o friptură fragedă de pui? Iar dacă lângă pui adăugăm și o garnitură perfectă, deliciul este maxim, după cum o să vedeți în rețeta noastră: Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut.
Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut
Rețeta de față face parte din colecția de rețete delicioase și interesante a lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.
Mai întâi ne ocupăm de aromatizarea untului cu care vom masa puiul și pe interior și pe exterior.
Untul moale se amestecă cu tarhon, sare, piper, coajă rasă de lămâie, zeamă de lămâie și 3-4 căței de usturoi pisați. Cu acest amestec se unge puiul bine pe sub piele, mai cu seamă la piept.
Într-o tavă unsă cu ulei se așază un strat de ceapă roșie tocată julien și rondele de usturoi. Peste aceastea se așază puiul, se acoperă cu hârtie de copt și folie de aluminiu și se dă la cuptor, la 175 de grade, până se pătrunde. Se mai lasă 30 de minute și descoperit, pentru a se rumeni frumos.
Citește și: Rețeta Friptura de pui cu cartofi la cuptor și sos delicios de muștar
Pentru garnitură, se fierbe mazărea în apă clocotită cu sare, la fel și năutul, apoi se scurg și se amestecă.
Se pregătește și o salată din baby spanac, salata creață și hribi, iar sosul rămas în tavă după prepararea puiului, se pasează și se trece prin sită, realizând un dressing delicios cu care se stropesc toate preparatele.
Spor la preparat Rețeta Pui pe pat de ceapă și usturoi la cuptor, cu garnitură de mazăre și năut și poftă bună la savurat, alături de cei dragi!