Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Animatie: Pisicile aristocrate

Friptura de pui cu cartofi la cuptor și sos delicios de muștar

O idee de meniu pentru un prânz în familie poate fi această rețetă: Friptura de pui cu cartofi la cuptor și sos delicios de muștar.

Friptura de pui cu cartofi la cuptor și sos delicios de muștar

Iar dacă optăm pentru un pui fraged de curte și mai punem alături și o legătură de sparanghel verde, preparat cu unt, deliciul este garantat.

Ingrediente pentru Rețeta Friptura de pui cu cartofi la cuptor și sos delicios de muștar:


  • 1 pui întreg
  • condimente pentru pui
  • 1 kg cartofi
  • 250 gr sparanghel
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • sare și piper
  • Pentru sos:
  • 2 linguri mustar de dijon
  • 2 linguri muștar cu semințe
  • 4 linguri smântână
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 crenguțe de rosii cherry
  • ulei de măsline

Mod de preparare pentru Rețeta Friptura de pui cu cartofi la cuptor și sos delicios de muștar

Se taie puiul în două, pe jumătate și se masează bine cu ulei de măsline, apoi se presară condimente peste el. Se așază într-o tavă unsă cu ulei de măsline și se dă la cuptor, la 175 de grade, până se rumenește bine la suprafață.

Cartofii bine spălați se fierb în în apă cu sare, fără a le curăța coaja. Apoi se scurg, se taie în jumătăți și se așază în tava cu puiul de la cuptor. Se presară peste ei sare și piper, iar printre ei se pun crenguțe de rozmarin și căței de usturoi. Se lasă la cuptor, alături de pui până capătă o crustă la exterior.

Citește și: Rețeta Cartofi franțuzești, sau cartofi la cuptor în straturi cu multe brânzeturi!

Sparanghelul se blanșează în apă cu sare și puțin bicarbonat, pentru 6-8 minute, apoi se scoate în apă rece cu gheață. Se scurge și se trage ușor în unt.

Citește și: Rețeta Sparanghel cu sos olandez și cartofi noi!

Roșiile cherry se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, aromatizat cu usturoi.

Pentru sosul de muștar, se amestecă cele două tipuri de muștar cu smântâna și un cățel de usturoi răzuit.

Toate aceste delicioase preparate se servesc împreună și chiar își merită denumirea de friptură festivă de pui.

Poftă bună!