- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani recomandă un super preparat dulce: ”Raţuşte” - probabil cea mai ieftină reţetă de desert!
INGREDIENTE:
- 500 g făină
- 1 plic praf de copt
- 600 g iaurt
- 1 lămâie
- 6 plicuri zahăr vanilat
- 50 g zahăr
- 3 ouă
- un vărf cuțit de sare
- 1 l ulei
MOD DE PREPARARE:
Făina se aduce la temperatura camerei cu câteva ore înainte, sau chiar de seara, apoi se va cerne împreună cu praful de copt.
Iaurtul se mixează împreună cu ouăle, zahărul vanilat, zahărul și puțină sare, apoi se adaugă coaja și zeama de lămâie și se încorporează făina.
Compoziția obținută, se lasă la odihnit, la rece, 30 de minute, apoi se ia cu lingura din ea și se scufundă în baie de ulei încins.
De fiecare dată când se ia din compoziție, lingura trebuie trecută prin ulei rece, pentru a se desprinde compoziția de pe ea, când este scufundată în baia de ulei fierbinte.
Gogoșile se rumenesc bine pe toate părțile, apoi se scot într-o sită, sau pe prosoape absorbante, se lasă să se tempereze și pot fi servite, fie pudrate cu zahăr, fie cu dulceață, cu sos de vanilie sau cu un iaurt bun.
VEZI AICI VIDEO CU REȚETA, REALIZATĂ PAS CU PAS!
Ştrudel cu mere, gata în câteva minute! Sanda Marin, regina gospodinelor din România, îți dezvăluie cea mai simplă rețet... BILUȚE ENERGETICE: sunt atât de bune, încât nu vei mai vrea alt desert...