- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Una dintre cele mai îndrăgite rețete de prăjituri este rețeta de negresă, iar dacă mai este însoțită și de un sos de ciocolată, fructe și înghețată, deliciul este maxim.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de Rețetă de Negresă cu sos de ciocolată, servită cu fructe și înghețată:
- Pentru blat de negresă:
- 225 gr unt topit
- 200 gr zahăr alb
- 200 gr zahăr brun
- 4 ouă
- 10 ml esență de vanilie
- 120 gr făină
- 85 gr cacao
- 2 gr sare
- 1 plic praf de copt
- 220 gr ciocolată amăruie
- 100 gr alune nesărate
- Pentru sosul de ciocolată:
- 110 gr unt
- 120 gr ciocolată amăruie
- 200 gr zahăr
- 50 gr cacao
- 1 sticluță esență de vanilie
- 300 ml smântână lichidă
- Pentru decor și servit:
- 300 gr înghețată de vanilie
- 100 gr căpșuni
- mentă proaspătă
Cum preparăm Rețeta de Rețetă de Negresă cu sos de ciocolată, servită cu fructe și înghețată
Pentru blatul de negresă se topește ciocolata amăruie împreună cu untul și se lasă la temperat.
Se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul alb și zahărul brun, până devin spumoase. Se adaugă esența și ciocolata topită și se omogenizează compoziția.
Făina se amestecă cu cacaua și praful de copt și se încorporează, treptat în compoziție.
La final, se adaugă și alunele tăiate grosier.
Citește și: Rețetă delicioasă de Negresă glazurată cu două tipuri de ciocolată
Compoziția pentru negresă se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace la 150 de grade pentru 45-50 de minute.
Între timp, se prepară sosul de ciocolată.
Se pun la bain marie untul cu ciocolata ruptă, cacaua și zahărul și se amestecă până se topesc toate și se omogenizează. Se adaugă smântâna lichidă și se mai lasă pe foc pentru 2-3 clocote, amestecând continuu cu o spatulă.
Citește și: Rețetă de Brownie cu nucă și multă ciocolată
Blatul de negresă răcit se porționează și se glazurează cu sosul de ciocolată.
Se decorează cu căpșuni și se servește cu o cupă de înghețată.
Spor și poftă bună!