Cu textură densă, ușor umedă, frumos colorată și foarte aromată, prăjitura cu mere și morcovi va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative.
Ingrediente pentru Rețetă de Prăjitură cu mere și morcovi:
- 500 gr de morcovi raşi
- 250 g de mere rase
- 200 g zahăr
- 100 ml ulei
- sucul și coaja de la 2 portocale
- 350 gr făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru rețetă de Prăjitură cu mere și morcovi:
Se curăță morcovii și merele și se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu coaja rasă de la 2 portocale bio, bine spălate.
Uleiul se mixează cu zahărul, până acesta se lichefiază, apoi se adaugă zeama de la 2 portocale. Se amestecă cele două compoziții și se omogenizează.
Făina se amestecă cu sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și se încorporează în compoziția de mai sus. Se lasă la odihnit 5-6 minute, apoi se întinde compoziția pentru prăjitura de post cu morcovi și mere într-o tavă de 20/30, tapetată cu hârtie de copt.
Citește și: Cum se prepară delicioasa prăjitură de post cu cremă de griș și foi cu suc de roșii
Rețeta de Negresă cu gem și nuci, rețetă simplă și delicioasă cu textură umedă și aspectuoasă
Prăjitura cu mere și morcovi se coace la 180 de grade pentru 30-35 de minute, nu înainte de a încălzi cuptorul până ajunge la temperatura respectivă.
Se lasă să se răcească bine, pe pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și se porționează frumos.
Se servește cu mare poftă alături de cei dragi.
Rețetă de mucenici de post umpluți cu nucă. Sfințișori de post umpluți și însiropați... Rețetă de post. Rețetă de rulouri cu scorțișoară, foarte aromate, frumos rumenite și crocante...