Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Cea mai populară prăjitură în perioadele de post! Negresă cu gem și nuci, rețetă simplă și delicioasă cu textură umedă și aspectuoasă!

 

Dacă n-ai încercat până acum prăjitura Negresă cu gem și nuci, este timpul ca în acest post să-i cunoști și tu gustul!

Ingrediente pentru negresă cu gem și nuci

  • 250 g făină
  • 400 g gem de caise, sau de prune
  • 250 ml ulei
  • 250 ml apă minerală
  • 50 g nuci măcinate nu foarte fin
  • 50 g cacao
  • 150-200 g zahăr
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare

Mod de preparare negresă cu gem și nuci

Se mixează uleiul cu zahărul, până la diluarea acestuia.
Se adaugă un praf de sare, cacaua, gemul de prune, apoi apa minerală și se omogenizează bine compoziția.
Se cerne făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul și se încorporează în compoziția de negresă cu gem și nuci.
Se adaugă esența și se lasă compoziția la odihnit 10 minute, pentru a se activa bicarbonatul și se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Se tapetează o formă de copt de 23/36 cm cu hârtie de copt și se întinde compoziția de negresă cu gem și nuci în ea.
Se coace delicioasa negresă cu gem și nuci pentru 30-35 de minute.
Se lasă să se răcească bine, apoi se poate porționa și savura cu mare poftă.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE