Dacă n-ai încercat până acum prăjitura Negresă cu gem și nuci, este timpul ca în acest post să-i cunoști și tu gustul!
Ingrediente pentru rețeta de negresă cu gem și nuci
- 250 g făină
- 400 g gem de caise, sau de prune
- 250 ml ulei
- 250 ml apă minerală
- 50 g nuci măcinate nu foarte fin
- 50 g cacao
- 150-200 g zahăr
- 1 linguriță esență de migdale
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru rețeta de negresă cu gem și nuci
Se mixează uleiul cu zahărul, până la diluarea acestuia.
Se adaugă un praf de sare, cacaua, gemul de prune, apoi apa minerală și se omogenizează bine compoziția.
Se cerne făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul și se încorporează în compoziția de negresă cu gem și nuci.
Se adaugă esența și se lasă compoziția la odihnit 10 minute, pentru a se activa bicarbonatul și se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Se tapetează o formă de copt de 23/36 cm cu hârtie de copt și se întinde compoziția de negresă cu gem și nuci în ea.
Se coace delicioasa negresă cu gem și nuci pentru 30-35 de minute.
Se lasă să se răcească bine, apoi se poate porționa și savura cu mare poftă.