Florile și fructele de soc sunt două ingredinte minune pe care natura în fiecare an. Florile de soc pot fi culese la sfârșiul lunii mai, începutul lunii iunie, iar fructele apar mult mai târziu. Află ce beneficii medicale are socul și care este cea mai gustoasă rețetă de dulceață de soc.
Dulceața de soc contribuie la eliminarea secrețiilor bronșice și apără natural organismul împotriva unor contaminanți virali. În același timp are efect în eliminarea toxinelor și a substanțelor dăunătoare organismului atât prin urină cât și prin transpirație. Dulceața de soc inhibă apetitul pe termen lung, deci menține o greutate normală.
Flori de soc, contraindicații
Florile de soc au efect laxativ, sudorific, diuretic, antiinflamator, antiseptic, antiviral, antioxidant, antilipidemic și anticelulită.
Consumul de ceai din flori de soc este contraindicat pe o durată mai mare de 10 zile. Supradozarea poate duce la intoxicații, vomă, iritații ale gâtului, arsuri stomacale, dificultăți respiratorii.
Reteță dulceață de soc
Ingrediente:
1kg fructe de soc,
1k g zahăr,
150 ml apă,
3-4 linguri zeamă de lămâie,
1 zahăr vanilat
Mod de preparare:
Este interzis consumul fructelor de soc crude. Acestea trebuie culese foarte coapte, atunci când sunt negre.
Fructele de șoc se spăla și se lasă să se scurgă bine de apă. Apa și zahărul se pun într-un vas și se fierb. Trebuie să obțineți un sirop gros.Se adaugă fructele de șoc și se lasă la fiert 40-50 minute. La sfârșit se adaugă zahărul vanilat și zeamă de lămâie. Sterilizați borcanele și adăugați dulceața.
Citește și:
Rețetă socată. Cinci probleme de sănătate pe care le poți rezolva cu flori de soc
Ardei umpluți. Rețetă gustoasă de ardei țărănești... Rețeta Spring rolls cu creveți și pomelo...