Secretul reușitei unui gust deosebit al cărnii de pui constă în marinarea acestuia într-un sos de soia cu alte ingrediente gustoase pentru câteva minute.
Ingrediente pentru Rețeta de Pui în stil Thai cu legume și orez:
- 650 g piept de pui taiat felii subtiri
- 2 fire de ceapă verde
- 1 fir de usturoi verde
- puțini fulgi de chili
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 lingură suc de lamâie
- 100 ml sos de soia
- 2 linguri oțet de orez
- 2-3 file de anșoa marinate
- 450 g mix de legume congelate
- 250 g orez
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețeta Pui în stil Thai cu legume și orez
Se toacă ceapa verde și usturoiul în rondele mici și se pun într-un bol adânc. Se adaugă fulgii de chili, zahărul, sucul de lămâie, sosul de soia, oțetul și fileurile de anșoa și se amestecă bine toate. Se potrivește gustul marinadei cu sare și piper și se adaugă bucățile de pui în ea. Se lasă la marinat1-2 ore, sau chiar de seara până dimineața.
Apoi, se scurg bucățile de pui și se rumenesc în puțin ulei încins. Când sunt rumenite, se mai stropesc cu sos de la marinadă.
Citește și: Reţetă de Ruladă din carne de pui cu legume și orez negru cu măsline
Rețeta Piept de pui în crustă de fistic cu sos caramel sărat și orez cu lime
Pentru un meniu complet de prânz sau cină, Chef Berry, bucătarul de la Star Matinal, ne
Legumele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, iar orezul se fierbe în modul clasic.
Se servește deliciosul Pui în stil Thai cu legume și orez, cât este cald.
Rețeta pentru Prăjitura Stropi de rouă. O nebunie de gusturi și arome și un adevărat spectacol în farfurie!... Rețetă delicioasă de Aripioare crocante cu sos de ardei copți și muștar...