Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Chefi la cuțite

MIERCURI, JOI, VINERI | ora 20.30

Rețete românești de toamnă. Magiun de prune fără zahăr

Toamna se numără... borcanele. Gospodinele se între în rețete gustoase românești, de sezon. Evident, nu putea lipsi de pe listă rețeta de magiun de prune. Varianta fără zahăr se adresează celor care pun preț pe un rezultat sută la sută sănătos și natural.

retete romanesti magiun de prune

Toamna se numără... borcanele. Gospodinele se între în rețete gustoase românești, de sezon. Evident, nu putea lipsi de pe listă rețeta de magiun de prune. Varianta fără zahăr se adresează celor care pun preț pe un rezultat sută la sută sănătos și natural.

Magiunul de prune este o rețetă de toamnă, recomandată chiar de nutrițoniști pentru efectele-i benefice asupra sănătății. Ca și efecte pozitive ale magiunului de prune fără zahăr enumerăm: beneficii asupra oaselor, asupra dinților, asupra sistemului imunitar, nervos, dar reglează și tranzitul intestinal, prevenind constipația.

Rețeta de magiun de prune nu este una dificilă însă prezintă un mare risc: acela de ase afuma. De aceea, pentru a preveni afumarea trebuie să amestecați constant, în special în partea finală a procesului de preparare, și să aveți un foc mic dar constant. În mod optim, va trebui să realizați două gropi, una sub ceaun și una langă. În cea de langă veți produce constant jar, pe care îl mutați treptat în groapă de sub ceaun.

Rețeta de magiun de prune

Mai întâi sterilizați borcanele. Spălati prunele și scurgeti-le de apă (tradițional, printr-un tifon). Îndepărtati codițele și scoateți sâmburii prunelor. Aruncați prunele stricate. Puneți prunele în ceaun, impreună cu trei-patru căni de apă pentru a porni fierberea. Nu prea multă, pentru că o să așteptați mult să se evapore, nici prea putină, că se vor arde prunele de la fund, doar cât să acopere ceaunul cu două degete de apă. Nu se pune zahăr.

De regulă, prunele se pun la fiert întregi, insă, dacă vă doriți că produsul finit să aibă o textură fină puteți trece prunele (fără sâmburi) prin mașină de tocat roșii. În acest caz nu mai e necesar să adăugati apă, scrie vocea.biz.

Fierbeți la foc mic. Fierbeți, amestecați, fierbeți, amestecați, fierbeți, amestecați, fierbeți timp de 4-5 ore, pană când magiunul scade (cam la 70% din volumul inițial) are culoarea vișiniu intunecată, aproape neagră, consistență unei smântâni cleioase și se desprinde de pe marginea ceaunului asemeni mămăligii. Când se răceste, lingură trebuie să stea dreaptă în el.

Turnați în borcanele sterilizate magiunul cald sau chiar rece, acoperiți și introduceți la rece, în loc întunecat (pivnită, cămară). Se va păstra câteva luni. Pentru o toamnă mai gustoasă, încercați și rețetele de mai jos!


🔥 Edițiile speciale Titani la cutite se văd online pe AntenaPlay ⏩ antenaplay.ro/titani-la-cutite. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer.


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro