Pasta de măsline este un ingredient nelipsit din bucătăriile grecilor, dar în ultimii ani a început să fie tot mai apreciată și consumată și de către români.
Aceasta este adesea folosită la micul dejun, la aperitive sau ca simplă gustare servită cu pâine simplă sau prăjită, roșii, castraveți sau alte legume.
Noi îți propunem o delicioasă rețetă de bruschete cu pastă de măsline, ce se face simplu și rapid. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, dar rezultatul cu siguranță te va surprinde printr-o splendoare de arome.
Bruschete cu pastă de măsline - Ingrediente
- pastă de măsline (verde sau neagră)
- ulei de măsline
- sare și piper
- franzelă (ciabatta sau altă pâine preferată)
- roșii cherry (sau normale) sau roșii uscate
- busuioc proaspăt (sau uscat)
- parmezan, cașcaval sau alt tip de brânză
- usturoi (opțional)
Bruschete cu pastă de măsline - Mod de preparare
Rețeta de bruschete cu pastă de măsline este una pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Începe prin a tăia franzela în felii de aproximativ 3 centimetri (franzela sau tipul de pâine ales de tine) și adaugă ulei de măsline cu generozitate. Pune pastă de măsline și întinge pe toata suprafața pâinii.
Taie roșiile în felii subțiri și presară peste bucățile de pâine, apoi adaugă puțin usturoi (dacă dorești), busuiocul (fie câteva frunze proaspete, fie presară cu generozitate busuioc uscat). La final, adaugă deasupra felii de cașcaval, rade niște parmesan sau cubulețe mici din brânza ta preferată. Mai presară câțiva stropi de ulei de măsline și bagă totul la cuptorul pe care l-ai încălzit anterior. Poți folosi o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Nu uita să presari sare și piper după gust.
Lasă la cuptor preț de 15-20 de minute și urmărește dacă pâinea a devenit crocantă și brânzeturile s-au topit și au devenit ușor arămii.
Scoate cu grijă tava din cuptor și lasă totul la răcit. Servește bruschetele cu pasă de măsline alături de un platou cu roșii, castraveți, ardei capia, măsline și brânzeturi. Poți încerca și varianta de bruschete cu paste de măsline și cașcaval, bruschete cu paste de măsline și ton sau bruschete cu pastă de măsline și anșoa. Pentru un plus de savoare poți folosi roșii uscate în los de roșii cherry sau normale.
Rețeta de bruschete cu pastă de măsline se face simplu și rapid și se poate servi la micul dejun, ca aperitiv, ca brunch sau ca gustare cu gust de ... Italia!
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, intră aici și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.