- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vreți un preparat complex și gustos cu care șă impresionați orice mofturos?
Încercați această rețetă de scoici saint jacques cu ouă de prepeliță, roșii coapte, sparanghel sote si beure blanc cu șofran și succesul va fi garantat!
Ingrediente pentru Scoici saint jacques cu ouă de prepeliță, roșii coapte, sparanghel sote si beure blanc cu șofran
- 12 bucăți scoici saint jacques
- 12 ouăde prepeliță
- 500 g unt 80% grãsime
- 300 g roșii cherry (culoarea roșu)
- 300 g rșsii cherry (culoarea galben)
- 300 g roșii cherry (cumata)
- 3 crenguțe de busuioc
- 3 crenguțe de cimbru
- 300 ml ulei de măsline extra virgin
- 1 căpățână de usturoi
- 500 g sparaghel
- 2 bucăți hasme
- 300 ml vin alb demi dulce
- 300 ml smântână de gătit 32% grãsime
- 3 pliculețe de șofran
- Râșniță cu sare de mare
- Râsniță cu piper negru
Mod de preparare Scoici saint jacques cu ouă de prepeliță, roșii coapte, sparanghel sote si beure blanc cu șofran
Se pune într-o cratiță untul la clarifiat.
Scoicile saint jacques se trec pe sub jet de aă rece după care se usucă cu ajutorul unui prosop de hârtie. Apoi se lasă deoparte până pregătim restul ingredientelor. Scoicile le vom prăji la sfârșit pentru a fi cât mai suculente.
Se aromatizează puțin ulei de măsline cu usturoi, cimbru și busuioc.
șcherry se spală, apoi se taie în jumătăți și se așază într-o tavă, urmând să fie condimentate cu uleiul aromatizat, sare și piper. Apoi se țin la cuptorul încins timp de 5-7 minute, urmărind să nu le coacem prea mult pentru a nu li se diminua aroma și culoarea.
Sparanghelul se curăță de coajă, apoi se opărește pentru 1-2 minute, după care se pune în apă cu gheață. Se sotează apoi în unt clarifiat și se asezonează cu sare și piper proaspăt râșnite.
Sosul cu șofran este un beurre blanc practic, un sos clasic din bucătăria franceză, care înseamnă unt alb cu șofran.
Primul pas este sotarea hasmelor în unt clarifiat. Când acestea devin translucide se adaugă vinul alb, apoi se fierbe până se reduce la jumătate. Pentru cremozitate adăugăm și puțină smântână de gãtit, iar apoi adãugãm sofranul, cel mai scump condiment din lume. Acesta e important sã fie gătit. La sfârșit se adaugă untul rece tăiat în cubulețe. E important ca untul să fie rece pentru a se emulsiona mai bine, sosul devenind cremos și legat.
Următorul pas este prepararea ouălor de prepeliță în puțin unt, la foc mic.
După ce am pregătit ouăle de prepeliță, putem sota și scoicile saint jaques. Se pune tigaia pe aragaz la foc mediu spre tare, se condimentează scoicile cu sare și piper și se pun în tigaiepentru 2-3 minute pe fiecare parte (depinde si de mărimea lor). E important să nu fie prea prăjite
Se montează scoicile pe farfurii. Ouăle de prepeliță se pun deasupra. Se ornează, apoi, cu roșii cherry coapte și sparanghel sote și se pune sosul deasupra.
Rață cu spumă de țelină și sos de rodie. O combinație gustoasă și inedită!... Tocăniță de pui cu sos din legume acrișor, avocado și banană prăjită. O combinație inedită de ingrediente, cu gusturi di...