Antena Căutare

Scoici Saint-Jaques cu piure de conopidă, antricot de vită, garnitură de sfeclă roșie, conopidă pane și mnisalată

Ingrediente:

  • 8-10 scoci
  • 100 ml ulei măsline
  • 20 gr pudră de curry
  • 20 gr ghimbir
  • 1 limetă
  • 1 lămâie
  • Pentru piureul de conopidă:
  • o conopidă potrivită
  • 800 ml lapte 3,5% grăsimi
  • un pachet de unt 80% grăsimi
  • zeama de la o lămâie
  • Pentru conopida pane:
  • 2 ouă
  • 200 gr făină
  • 200 gr pesmet panko
  • Pentru garnitura de sfeclă:
  • sfeclă marinată din borcan
  • ulei de măsline
  • mirodenii uscate (cimbru, busuioc, măghiran, oregano etc...)
  • 400 gr antricot sau vrăbioară tineret bovin
  • puțin unt
  • puțin ulei de măsline
  • mirodenii uscate
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • fulgi de chili sau sare de chili
  • Pentru minisalată:
  • rucola
  • valeriană sau salată asortată
  • câteva roșii cherry
  • câteva fire de cepșoară

Mod de preparare

Curry oil

Intr-o tigaie incălzim la foc mediu pudra de curry pentru câteva minute, apoi adăugăm ulei de măsline încalzît cu lemon gras, ghimbir, lime, zeamă de lămâie.

Lăsăm totul la infuzat pentru 30 de minute, strecurăm uleiul, adăugăm sare și păstrăm sosul la cald.

Piureul de conopida

Într-o tigaie punem 25 gr de unt și la temperatură medie tragem buchețelele de conopidă pentru 3 minute.

Le asezonăm cu sare, adăugăm laptele și le aducem la fierbere, lăsându-le până se pătrund ușor. Transferăm conopida fiartă în lapte, în blender si facem un piure fin, adăugăm unt clarificat ținut la cald și zeamă de lămâie

Scoicile

Asezonăm scoicile cu sare, adăugăm unt clarificat în tigaie și le frigem 1 minut și jumătate pe o parte și 30 de secunde pe cealaltă parte, până capătă culoare maro aurie, apoi deglasăm tigaia cu zeamă de lămâie și curry oil.

Conopida pane

Fierbem câteva buchețele aldente, le scurgem, le asezonăm cu sare și piper, le trecem prin făină, ou, pesmet și le prajim în baie de ulei.

Sfecla roșie o tăiem rondele sau cubulețe, pe care le frigem in tigaie cu puțin ulei de măsline, mirodenii uscate, sare și piper.

La fel procedăm și cu roșiile cherry.

Antricotul de vită îl frigem în tigaie sau pe grill (recomandarea noastră este setul
Regis Stone MaxiGrill)
cu puțin ulei de măsline, câte 3 minute pe fiecare parte, apoi îl asezonăm cu sare, piper adăugăm puțin unt, zeamă de lămâie și îl lăsăm la odihnit.

Montăm farfuria și o decorăm cu verdețurile proaspete(cepșoara,valeiană,rucola).

Poftă bună!

"Fantezie cu ciocolată", o ruladă gata în 15 minute! Ai nevoie de doar şase ingrediente şi e uşor de făcut... Prăjitura "Cremita" e gata în zece minute! Cu doar cinci ingrediente, faci un desert delicios şi foarte simplu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x