Antena Căutare

Dulceață de vișine cu mentă. Rețeta savuroasă și rapidă a verii 2020

Ne place dulceața de vișine servită la mic dejun cu pâine și unt, ne plac și clătitele cu dulceață de vișine sau papanașii, dar ne plac și torturile cu vișine, iar pentru aceste plăceri nevinovate, am pregătit o rețetă de Dulceață de vișine cu mentă. Rețeta savuroasă și rapidă a verii 2020.

Dulceață de vișine cu mentă. Rețeta savuroasă și rapidă a verii 2020
Dulceață de vișine cu mentă | pexels

Dulceața de vișine cu mentă este atât de aromată, iar menta îu dă o savoare încât se simte ca o boare de vară, plăcută și răcoritoare.

Nu strică să punem câteva borcane cu dulceață de vișine cu mentă, chiar dacă optăm, totuși, pentru cea clasică. Aroma mentei este ideală la deserturi, la înghețate, sau la diverse budinci și creme.

Ce ne trebuie pentru Dulceață de vișine cu mentă. Rețeta savuroasă și rapidă a verii 2020:


  • 3 kg de vișine fără sâmburi
  • 1200-1500 gr de zahăr
  • 2-3 crenguțe de mentă
  • zeama de la 1 lămâie

Cum preparăm Dulceață de vișine cu mentă. Rețeta savuroasă și rapidă a verii 2020?

De menționat că la dulceața de vișine nu avem nevoie de apă pentru a prepara sirop. Vișinele sunt suculente, iar lăsate peste noapte cu zahărul, se va forma suficient sirop pentru a se fierbe dulceața.

Așadar, pentru a prepara delicioasa dulceață de vișine cu mentă, rețeta savuroasă și rapidă a verii 2020, mai întâi spălăm bine vișinile și le lăsăm la scurs. Abia după ce sunt bine scurse le îndepărtăm sâmburii.

Punem vișinele amestecate cu zahărul în vasul în care vom fierbe dulceața de vișine cu mentă. Dăm vasul la frigider de seara până dimineața, dar avem grăjă ca până ne băgăm în pat, la somn, să mai amestecăm vișinele cu zahărul.

Citește și: O altfel de rețetă de dulceață cu gust demețial de bun: Dulceață de vișine cu ciocolată neagră

A doua zi, punem vasul la foc mediu, pentru început și îl lăsăm pe foc până se topește tot zahărul. Îndepărtăm spuma care se formează pe parcurs, cu ajutorul unei spumiere. Scurgem siropul și îl punem din nou la fiert, fără vișine. Lăsăm siropul de vișine să fiarbă până trece testul picăturii pe farfuria rece.

Cum se face testul siropului pentru dulceață?

Se pune o farfuriuță la frigider și se lasă să se răcească bine. Se scoate și se picură pe ea 2-3 picături din siropul pentru dulceață. Dacă picăturile de sirop rămân pe farfurie ca niște perle, fără a se prelinge, siropul este gata.

Când siropul pentru dulceață este gata, adăugăm crenguțele de mentă tovate mai mărunt și le lăsăm 3-4 minute în sirop, să-și lase aroma. Apoi le îndepărtăm cu o spumieră și adăugăm vișinile.

Citește și: Rețeta de gem de cireșe a bunicii! Cea mai bună rețetă a verii fără fierbere îndelungată

Mai fierbem dulceața de vișine cu mentă pentru 5-6 minute, apoi o punem fierbinte în borcanele sterilizate, fierbinți și ele.

Închidem borcanele ermetic, cu capacele din dotare, le învelim în pături și le lăsăm acolo până se răcesc. Apoi le etichetăm frumos și le trecem în cămară.

Și ce bună va fi această dulceață de vișine cu mentă, rețeta savuroasă și rapidă a verii 2020, la iarnă!

Să vă fie de folos!

Ciocolată de casă: Secretele rețetei dezvăluite de mămica Ela Crăciun... Rețetă tiramisu cu căpșuni și ciocolată albă. Gustul grozav al verii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x