Ingrediente
- 600g file de crocodil
- 300 g taieței de orez, de 3 mm
- 1 ardei gras roșu
- muguri de bambus
- 2 legături de ceapă verde
- 2 cepe roșii
- 200 g mocov
- 200 g bean sprouts(lăstari de fasole)
- 2 legaturi de coriandru proaspăt
- cimbrișor verde
- 6 limete
- 50 g semințe de susan
- 200 gr unt
- Sos soya,sweet chilly sauce,oyster sauce
- ulei de susan
- 4 stridii medii
- 300 g făină tempura
- apă minerală
- 2 g bicarbonat de sodiu
- 2 liguri oțet
Mod de preparare
Se începe prin a fierbe tăiețeii foarte puțin, în apă cu sare, apoi se scurg și se răcesc.
Se trage la tigaie, în unt, carnea de crocodil, până se rumenește și prinde o culoare aurie.
Se adaugă un puțin usturoi și cimbrișorul, pentru aromatizarea cărnii.
În ulei de susan se sotează legumele tăiate julien, apoi se adaugă sosul și se lasă pe foc, până se reduce puțin.
Făina de tempura se ametecă cu apa minerală, sare și piper, iar înainte de a se găti stridiile, se adaugă bicarbonatul și oțetul, asta pentru a face mixul mai aerat.
Se trec stridiile prin făină, apoi prin mixul de tempura și se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc.
Se servesc toate aceste preparate decorate cu lăstari de fasole și coriandru.