- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 500 gr spaghete negre
- 300 g caracatita baby (pui, mica)
- 250 g calamar mic sau mare
- 200 g cozi de creveti mici
- 400 g scoici (midii)
- 400 g creveti mari
- 400 g rosii în suc de rosii
- 100 g unt
- 100 g apio
- 100 g usturoi
- sare
- piper alb macinat
- 150 g ulei măsline
- 50 g oregano proaspăt
- 50 g busuioc proaspăt
- 100 g rosii cherry
- 200 ml vin alb
Mod de preparare
Se prepara mai intai fructele de mare.
Se curata midiile, caracatita se fierbe cca 30 minute, calamarul, crevetii cei mici și cei mari.
Se face un mixt din caracatita, calamari și crevetii cei mici.
Se marunteste oregano, se curata și se marunteste usturoiul și apio.
Se pun pe foc tigaile cu usturoiul și apio maruntit anterior, care se calesc în uleiul de măsline pana când usturoiul prinde o culoare aurie.
Se adauga midiile, mixul de fructe de mare obținut mai sus și crevetii cei mari, acestea calindu-se pentru maxim 30 de secunde, apoi totul se stinge cu vin, se adauga sosul de rosii și rosiile cherry si se condimenteaza cu sare, piper și oregano.
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare, in mod clasic.
Cu ajutorul clestelui se ia din paste și se pun în farfuria specifica pentru paste formandu-se un „cuib”, apoi se adauga sosul rămas cu fructele de mare.
Ca și decor se foloseste busuioc proaspăt.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: