- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 500 gr spaghete negre
- 300 g caracatita baby (pui, mica)
- 250 g calamar mic sau mare
- 200 g cozi de creveti mici
- 400 g scoici (midii)
- 400 g creveti mari
- 400 g rosii în suc de rosii
- 100 g unt
- 100 g apio
- 100 g usturoi
- sare
- piper alb macinat
- 150 g ulei măsline
- 50 g oregano proaspăt
- 50 g busuioc proaspăt
- 100 g rosii cherry
- 200 ml vin alb
Mod de preparare
Se prepara mai intai fructele de mare.
Se curata midiile, caracatita se fierbe cca 30 minute, calamarul, crevetii cei mici și cei mari.
Se face un mixt din caracatita, calamari și crevetii cei mici.
Se marunteste oregano, se curata și se marunteste usturoiul și apio.
Se pun pe foc tigaile cu usturoiul și apio maruntit anterior, care se calesc în uleiul de măsline pana când usturoiul prinde o culoare aurie.
Se adauga midiile, mixul de fructe de mare obținut mai sus și crevetii cei mari, acestea calindu-se pentru maxim 30 de secunde, apoi totul se stinge cu vin, se adauga sosul de rosii și rosiile cherry si se condimenteaza cu sare, piper și oregano.
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare, in mod clasic.
Cu ajutorul clestelui se ia din paste și se pun în farfuria specifica pentru paste formandu-se un „cuib”, apoi se adauga sosul rămas cu fructele de mare.
Ca și decor se foloseste busuioc proaspăt.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: