- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Aparent simplă această rețetă de Steack de vită cu garnitură de fasole verde, însă foarte gustoasă și perfect asortată!
Ingrediente pentru "steak de vită" cu garnitură de fasole verde
- 800 g carne maturată de vită
- 500 g păstăi lungi de fasole verde
- Sare grunjoasă
- piper proaspăt măcinat
- 150 ml ulei de măsline
- 1 crenguță de rozmarin proaspăt
- 200 g unt
- 1 căpățână de usturoi
- 20 g semințe de susan
- 10 ml ulei de susan
- 30 ml sos de soia
- 1 lămâie
- 10 g fulgi de chili
Mod de preparare "steak de vită" cu garnitură de fasole verde
Pentru steak-ul de vită black angus, se condimentează carnea cu sare grunjosă și piper, după care se unge cu ulei de măsline.
Înainte de prăjire, carnea trebuie să aibă temperatura camerei.
Se așază în tigaia încinsă, se adaugă un cățel de usturoi, rozmarinul, 20 ml ulei de măsline și 20 g unt și se rumenește pentru câte un minut pe toate părțile.
După ce este gata se lasă să se odihnească pe o farfurie, 10 minute.
Din lichidul scurs în farfurie. se face o emulsie împreună cu zeama de lămâie, care se toarnă peste steak.
Pentru garnitură, se pun 3 l de apă la fiert, se adaugă un praf de sare și fasolea verde.
Se lasa la fiert 3-4 minute după care se strecoară și se pune într-un vas cu apă rece. timp de încă 1-2 minute.
Se scot păstăile într-un bol și se adaugă puțin ulei de măsline.
Fasolea verde se soteaza într-o tigaie cu un cub de unt si 20 ml ulei de măsline.
Pentru dressing, se amestecă 3 linguri de sos de soia cu 1 lingură de ulei de susan, zeama de la o jumătate de lămâie, un cățel de usturoi zdrobit și fulgii de chili.
După ce am sotat fasolea verde adăugăm dressingul iar pe deasupra se presară semințe de susan.
Papricaș de pui cu mămăliguță... Paste fără carne, nu îngrașă și sunt delicioase! Cum se pregătește cea mai bună rețetă de spaghete...