Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare, o idee de supă gustoasă: ”Supă Ancona de scoici și creveți”.
Ingrediente pentru Supă Ancona de scoici și creveți
- 1 kg midii cu tot cu cochilie,
- 400 g somon file
- 500 g creveți
- 4 buc Crevete Big Tigre
- 1 cățel de usturoi
- 2 cepe galbene
- 4 batoane de scorțișoară
- 250 ml vin alb, sec
- 500 g roșii pasate
- 1 ardei iute
- 200 g zahăr brun
- 100 g sare
- 100 g piper
- 200 g unt cu 82% grăsime
- 1 legatură de busuioc verde
- 2 l apă
- 4 felii de pâine prăjită
Mod de preparare Supă Ancona de scoici și creveți
Se curăță miidile sub jet de apă rece.
Într-o tigaie încăpătoare se pune untul la topit.
Se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul, creveții, big tigarii, somonul, midiile și ardeiul iute.
Se lasă 2-3 minute la prăjit, după care se adaugă vinul.
Se micșorează intensitatea focului și se adaugă apa și roșiile pasate, iar după 20 de minute se adaugă batonul de scorțioșoară, busuiocul tocat mărunt și zahăr după gust.
Se mai lasă la foc mic 10 minute și e gata pentru servire.
Biban de mare pe spanac blanșat cu piure de conopidă și morcovi glazurați... Mușchi de vită cu sos roșu și piure de cartofi cu ceapă prăjită...