Supa cremă de broccoli merge preparată și simplă, de post, dar cu jumări de bacon afumat este o adevărată nebunie-n farfurie.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Supă cremă de broccoli cu jumări din bacon afumat:
- 1 buc. broccoli de 500-600 gr
- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel sau țelină
- sare și piper
- 1 l apă
- verdeață( mărar, pătrunjel, leuștean)
- Pentru servit:
- 250 gr bacon afumat
- smântână
Cum preparăm Rețeta de Supă cremă de broccoli cu jumări din bacon afumat
Curățăm toate legumele, le spălăm și le tăiem în cuburi mai mari.
Punem un vas cu apă și sare la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăiugăm toate legumele, în bloc.
Punem capac peste oală și lăsăm legumele să fiarbă 12-15 minute, sau până când toate sunt bine pătrunse.
Legumele fierte, împreună cu supa în care au fiert și verdeața preferată, se trec brin blender până se transformă într-un piure mai fluid și cremos. Se asezonează, după gust, cu sare și piper.
Opțional, se trece și prin sită, pentru a avea o textură fină.
Citește și: Rețetă de Supă cremă de roșii conservate
Cât timp fierb legumele, ne ocupăm și de bacon pe care îl tăiem în cuburi și îl tragem la tigaie până rezultă niște jumări rumene și apetisante.
Supa cremă de broccoli se servește cu jumări de baco și puțină smântână.
O altă variantă de preparare a supei cremă de broccoli, mai puțin sănătoasă, dar mult mai gustoasă ar fi aceea de a prăji baconul în puțin ulei. Apoi, în grăsimea rezultată se poate căli ceapa și adăuga rădăcinoasele.
Se completează cu apă fierbinte, cu buchețelele de broccoli și cartofii și se fierb toate până se pătrund.
La final, se trec toate brin blender ca și anterior.
Citește și: Rețeta Supă cremă de sfeclă roşie cu legume coapte
Două variante de supă cremă de broccoli, pentru a împăca mai multe gusturi.
Spor și poftă bună!
Din bucătăria lui Vlăduț, o delicioasă Rețetă de clătite franțuzești - Crepes Suzette... Cum putem pregăti cozonac în varianta de post? Rețetă de cozonac de post cu umplutură de mac...