Antena Căutare

"Taci şi înghite", reţeta care a cucerit mii de români! Se face extrem de uşor, rapid, iar gustul e senzațional

De ceva timp, gospodinele din România caută tot mai des o reţetă simplă, delicioasă, ce conţine produse tradiţionale. Iată cum se prepară "Taci şi înghite"!

Ingrediente

  • 250 de grame mălai
  • jumătate de litru de lapte
  • jumătate de litru de apă
  • 4 ouă
  • 50 de grame de unt
  • 200 de grame de smântână
  • 200 grame de telemea
  • 200 de grame de cașcaval
  • 6 bucăți de cârnați afumați
  • 100 grame de slăninuță proaspătă

Mod de preparare

De ceva timp, gospodinele din România caută tot mai des o reţetă simplă, delicioasă, ce conţine produse tradiţionale. Iată cum se prepară "Taci şi înghite"!

Articolul continuă după reclamă

Preparatul poate fi servit atât la prânz, cât și la cină, alături de un pahar de bere rece.

"Se pun la fiert apa și laptele, amestecate, adăugam și sarea și lăsăm să dea în clocot. Când începe să fiarbă, se presară o mână-două de mălai în apă, dar trebuie să amestecăm cu un tel sau cu o lingură de lemn foarte bine, pentru a nu se face cocoloașe. Lăsăm să fiarbă câteva minute la foc mediu, amestecând tot timpul. Când preparatul s-a îngroșat, adăugăm cernit și restul mălaiului, puțin câte puțin. Focul nu trebuie să fie puternic și trebuie amestecat în continuu. Când mămăliga e aproape gata, se încorporează și smântâna", explică Doina Popescu din Târgu-Jiu, potrivit agerpres.ro.

Preparatul trebuie să aibă o consistență mai moale. După ce se ia de pe foc, jumătate din mămăligă se pune într-un vas termorezistent care a fost uns cu unt în prealabil.

"Peste stratul de mămăligă se pune telemeaua rasă, cârnații tăiați felii și slăninuța prăjită. Se pune alt strat de mămăligă în care se fac niște adâncituri cu lingura și în care se pun untul, ouăle întregi și cașcavalul ras. Cine dorește poate să pună mai multe straturi de mămăligă. Vasul se dă la cuptor până ce ouăle sunt făcute și cașcavalul e puțin rumenit", explică Doina Popescu. Poftă bună!

Sursa: agerpres.ro

Prăjitura "Dalmaţiană", gata în 20 de minute, cu puţine ingrediente! Încearcă o reţetă foarte simplă, perfectă... Cheesecake cu căpșuni, pentru toți oamenii buni...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x