Ingrediente
- 100 g sare
- 500 ml ulei de măsline
- fulgi de chili
- 1 căpățână usturoi
- 3 cepe
- 3 morcovi
- 3 rădăcini de fenicul
- 20 creveți proaspeți
- 1 kg midii
- 500 g baby caracatiță
- 500 g inele de calamar
- 4 langustine
- 500 g file de pește, spadă
- 500 g file de șalău
- 500 g roșii cherry
- 1 baghetă de pâine
- 150 g cașcaval
Mod de preparare
Pregătim fructele de mare: curățăm midiile, decorticăm creveții, curățăm caracatița.
Călim în ulei încins ceapa și morcovul tocate, feniculul în coajă, apoi adăugăm resturile de la creveți.
După ce sunt caramelizate, adăugăm apă și peștele.
Într-un wok, călim fulgii de chili, creveții, caracatița, inele de calamar, midiile și langustinele, apoi adăugăm roșiile cherry.
Când peștele este fiert, îl scoatem pe un platou, apoi strecurăm supa și o adăugăm peste fructele de mare și le fierbem bine, apoi, la final, adăugăm și bucățile de pește.
Tăiem bagheta în felii pe care le stropim cu ulei de măsline și le dăm la cuptor împreună cu niște chipsuri de cașscaval, pentru câteva minute, după care putem servi preparatele.