Cu pulpă de porc prăjită și cârnați picanți, nu poate fi decât deosebită această Tocaniță de porc ungurească, cu mămăliguță!
Ingrediente pentru Tocaniță de porc ungurească, cu mămăliguță
- 2 kg pulpă de porc
- 500 g cârnați de vită picanți, subțiri
- 500 g roșii decojite, în suc propriu
- 500 g ceapă albă
- 500 g cartofi
- 2 ardei roșii grași
- 500 g morcovi
- Semințe de chimen
- sare
- piper
- boia de ardei iute
- 100 g untură de porc
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 1 kg mălai
- 1 legatură de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare pentru Tocaniță de porc ungurească, cu mămăliguță
Se pune untura la topit și se rumenește carnea porționată în cuburi.
Se adaugă legumele tăiate în cuburi, boiaua de ardei iute, se amestecă de câteva ori și se adaugă apa.
După câteva clocote, se adaugă semințele de chimen, cârnații tăiați în rondele, sare și piper, după gust.
Se lasă să fiarbă până când carnea va fi bine pătrunsă.
Pentru mămliguță, punem apa la fiert cu puțin ulei și sare.
Când apa clocotește turnăm în ploaie făina de mălai, amestecând cu telul în același timp. Se lasă la fiert până este bine îngroșată.
Se presară pătrunjel verde tocat și se servește delicioasa tocaniță de porc ungurească, cu mămăliguță.