Cu trei feluri de pește preparate în moduri diferite și reunite într-un sos aromat, nu poate fi decât delicioasă această rețetă: Trio fish cu spaghete de zucchini și sos de șofran!
Ingrediente pentru rețeta Trio fish cu spaghete de zucchini și sos de șofran
- 600 g dorada
- 400 g ton proaspăt
- 400g somon proaspăt
- 200 g fistic crud - uscat
- 100 g susan alb crud
- 100 g susan negru crud
- 200 g ciuperci champignon
- 100 g roșii chery deshidratate
- șofran
- 100 g pesmet panco
- 100 g parmezan ras
- 20 g cimbrișor proaspăt
- 20 g rozmarin proaspăt
- 800 g zucchini
- 200 ml smântână de gătit cu 32% grăsime
- 100 g muștar Dijon fin
- 200 g unt cu 82% grăsime
- 20 g sare
- 10 g piper
- 3 lămâi
- flori comestibile
- microplante
- 200 ml ulei floarea soarelui
- 250 ml vin alb, demisec
Mod de preparare pentru rețeta Trio fish cu spaghete de zucchini și sos de șofran
Se filetează dorada, iar tonul și somonul se porționează în bucăți mai mici.
Tonul se trece prin susan alb amestecat cu susan negru.
Somonul se unge cu muștar de Dijon și se trece prin fistic zdrobit, amestecat cu sare.
Tonul se trage la tigaie până prinde crustă, iar dorada se va găti la cuptor împreună cu somonul.
Peste dorada se așază felii de ciuperci, roșii cherry deshidratate, panko, parmezan, unt, cimbrișor, rozmarin, sare și piper, toate trase la tigaie.
Zucchinii se dau prin mandolina cu formă de spaghete, dupa care se trag la tigaie în unt, sare piper și rozmarin.
Șofranul se pune în apă caldă pentru dizolvare.
Într o cratiță, se adaugă stoc de pește din oasele de la dorada, șofranul dizolvat, smântâna de gătit și lamâie stoarsă și se fierbe rezultând un sos gustos cu care se va servi peștele.