Antena Căutare

Vânătă la ulcică cu mozzarella

Ingrediente

  • 1 kg vinete proaspete
  • 400 gr mozzarella
  • 200 gr parmezan
  • Pentru sos:
  • 700 gr roșii în bulion
  • 150 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt
  • 500 gr ceapă albă
  • oregano uscat

Mod de preparare

Vinetele se spală se taie în rondele și se presară cu puțină sare.

Se frig apoi pepe ambele părți, pe un grill încins.

Înt-o ală tigaie se prepară sosul.

Se toacă ceapa în cuburi mici și se călește în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile în bulion și se fierbe sosul la foc mic, timp de 20 de minute.

Se adaugă sare, piper, frunze de busuioc și puțin zahăr.

Se așază în ulcică, un strat de sos, un strat de vinete, unul de mozzarella și se repetă până la terminarea îngredientelor, la final presărând parmezan.

Se dă ulcica la cuptor pentru 17 minute, la 180 de grade.

Se servește decorată cu frunze de busuioc.

Ravioli cu somon... Porridge cu mascarpone...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x