Vinetele preparate pane, apoi gratinate cu câte o felie de cașcaval și așezate sub formă de turnuleț, sunt chiar delicioase servite cu sosul pesto roșu și alte tipuri de brânzeturi.
Rețeta Vinete pane cu cașcaval și sos pesto roșu - Ingrediente:
- vinete
- sare
- ouă
- făină
- ulei
- cașcaval
- parmezan
- pesmet
- sos de roșii
- brânză telemea
- Sos pesto roșu:
- busuioc
- sare și piper
- parmezan
- ulei de măsline
- sos de roșii
Vinete pane cu cașcaval și sos pesto roșu - Preparare
Vinetele se spală, se șterg, se feliază în rondele de 2,5-3 cm rondele și se presară cu sare. Se lasă la deshidratat 10-12 minute, să evapore sucul amărui.
Apoi, se trec rondelele de vinete prin făină, prin ouăle bine amestecate cu sare și piper, prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Citește și: Rețeta Vinete pane sub formă de evantai
Se scot vinetele prăjite pe hârtie absorbantă și cât sunt calzi, se așază câte o felie de cașcaval, pe fiecare felie de vânătă.
Pentru sosul pesto roșu, se pisează frunze de busuioc cu sare și piper, într-un mojar, apoi se freacă cu ulei de măsline. Se adaugă suc de roșii, după gust și parmezan răzuit.
Rondelele de vinete gratinate cu cașcaval se așază una peste alta, sub formă de turnuleț, reconstituind astfel vinetele întregi.
Citește și: Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor
Se servesc turnulețele de vinete cu parmezan, brânză telemea și sosul pesto, roșu.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi interesante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: