Unora le amintește de copilărie, alții o consumă frecvent și o consideră desertul preferat. Delicioasa cremă de zahăr ars are și ea secretele ei, deși se prepară simplu, cu ingrediente puține. Iată o rețetă dintre cele mai simple și mai gustoase!
Ai nevoie de:
- 1 litru de lapte
- 8 ouă
- o cană de 200 gr cu zahăr pentru cremă
- o cană de 150 gr cu zahăr pentru caramel
Opțional:
- 1 plic cu zahăr vanilat
- 1 sticluţă esenţă de rom
Pașii de pregătire:
1. Se pun cele 150 grame de zahăr într-un vas înalt şi se lasă pe foc, până devine maro. Nu se ţine prea mult deasupra flăcării, pentru că riscă să fie amar. După ce s-a topit, se ia cratiţa de pe foc şi se distribuie uniform pe pereţii vasului.
2. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouăle până devin spumă, apoi se adaugă toată cana de zahăr pentru cremă şi zahărul vanilat. Se adaugă laptele şi se amestecă mereu. Se adaugă esenţa de rom şi zahărul vanilat.
3. Se pune toată compoziţia în cratiţa tapetată cu caramel (după ce caramelul s-a întărit). Se pune vasul cu cremă într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Crema de zahăr ars se pune în bain marie. Cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade. Desertul trebuie să stea la cuptor 1 oră şi jumătate, până când se rumeneşte. Când este gata, se lasă să se răcească şi se pune la frigider pentru două ore.
Pofta buna!
Ţi se face poftă pe loc! Cele mai BUNE reţete în sezonul căpşunilor... Prăjitură la METRU! Uşor de făcut, rapid şi fără coacere. Căpşunile şi cocosul se împletesc armonios în cel mai bun dese...